Волинський медзаклад матиме безперебійне електропостачання. ФОТО

Волинський медзаклад матиме безперебійне електропостачання. ФОТО
Обласна клінічна лікарня (корпус в с. Боголюби) отримала від мецената генератор.

Обладнання має забезпечити безперебійне електропостачання для двох операційних та реанімаційного відділення медзакладу, адже саме там рятують життя волинян. Лише торік тут провели більше трьох тисяч хірургічних втручань, підрахували медики. Загалом пролікували більше 8 тисяч жителів області.

«Нас енергетики завжди заздалегідь попереджають про відключення. Таким чином ми можемо внести корективи у графік і, наприклад, перенести планові операції. Натомість із негодою, яка також може знеструмити лікарню, так домовлятися не виходить, - каже
заступник головного лікаря з лікувальної роботи Микола Юрко, - тому й звернулися до нардепа Сергія Мартиняка з проханням придбати генератор. І вже за місяць отримали те, що просили. Тим часом подарований генератор може забезпечити безперебійне постачання електроенергії впродовж 11 годин».

«Він працює однаково ефективно як у холодну, так і теплу пору року», - розповіла керівник благодійного фонду «Європейський вектор» Галина Ведрич, яка й передала від мецената фонду Сергія Мартиняка медзакладу генератор.

«Нині у корпусі обласної клінічної лікарні, що у Боголюбах, функціонує 8 відділень: проктології, гінекології, гематології, пульмонології, алергології, профпатології, анестезіології з палатами інтенсивної  терапії, приймальне. А розрахована лікарня на 211 ліжок. Тут проводять складні операції, за які в інших медзакладах західного регіону не беруться», - розповів Микола Юрко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
привезли зразу з інвентарним номером? чи як пояснити цифри "591" які написані від руки на генераторі?
Відповісти
хіба не зрозуміло - привезли з якоісь птахофабрики беушного
Відповісти