«Школа плавання» для дітей на відкритих водоймах

«Школа плавання» для дітей на відкритих водоймах
У вівторок, 7 липня 2015 року працівниками Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» було здійснено виїзд до дитячого оздоровчого табору «Світязь» що знаходиться в селі Пульмо Шацького району в рамках Всеукраїнських спортивно-масових заходів за програмою «Школа плавання».

Метою таких заходів є навчання дітей плавання на відкритих водоймах в літній оздоровчий період, популяризація здорового способу життя, формування у дітей свідомої потреби до систематичних занять фізичною культурою та спортом, профілактика шкідливих звичок – наркоманії, тютюнопаління, алкоголізму.

На озері були проведені уроки та майстер-класи з навчання дітей плаванню, за програмою Всеукраїнських спортивно-масових заходів «Школа плавання». Усі діти котрі не вміють плавати і мають бажання цьому навчитись мали змогу безкоштовно прийняти участь в цих уроках. Для цих заходів застосовується сучасний плавальний інвентар, який був наданий Всеукраїнським центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

Під час перебування на облаштованому для плавання та відпочинку місці озера Світязь в селі Пульмо, представники центру спільно з вихователями табору та інструкторами провели спортивні естафети на воді та рухливі ігри з елементами плавання.

Всього у заході взяло участь 170 дітей-вихованців табору.
Переможці та призери заходів були нагороджені дипломами та спортивними сувенірами на олімпійську тематику від організаторів.

Слід зазначити, що проведення в області Всеукраїнських масових спортивних заходів «Школа плавання» з навчання дітей плаванню проводиться не тільки на озері Світязь, а й на оз. Уховецьке (село Уховецьк, Ковельський р-н, табір «Оберіг»), оз. Згоранське (с. Згорани, Любомльський р-н, спортивний клуб «Літос»), а також на озері села Гаразджа Луцького району табір «Сонячний», де дітей плавати навчають інструктори з дитячих таборів спільно з працівниками ВОЦФЗН«Спорт для всіх».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.