У Ковелі визначилися зі збором на паркування

У Ковелі визначилися зі збором на паркування
З першого січня 2013 року в Ковелі діятиме нова ставка збору за місця паркування транспортних засобів.

Про це повідомляє видання Про Ковель.

Депутати міської ради на наступний рік зменшили її з 0,05 відсотка мінімальної заробітної плати до 0,03 відсотка. Затверджено й перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, в якому передбачено п’ять місць для паркування. Це в районі вулиць Курбаса, Брестської, Сагайдачного та привокзальної площі. А також прописано місця для двох площадок-стоянок таксі – це в районі вулиць Незалежності та Ветеранів. Ставка збору підраховуватиметься за один квадратний метр парковки щоденно.

Вже затверджено й Положення про конкурс на право організації місць для паркування та справляння збору за паркування.

Депутатів, котрі розглядали питання на засіданнях депутатських комісіях, постійно турбувало наступне: «Чому не встановити паркомати при в’їзді до місця паркування і тим самим дозволити водіям самостійно платити за час перебування там його автомобіля?» Однак, як з’ясувалося, один такий паркомат обійдеться орендарю приблизно в 100 тисяч гривень.

"За цей час, поки розробляли проект рішення, жоден з ймовірних бізнесменів-паркувальників не виявив бажання купувати такий дорогий автомат, - розповіли нам у відділі економічного розвитку, - який, за підрахунками спеціалістів, має окупитися десь років за 20. Тому депутатами було вирішено поки не ставити за умову обов’язкове встановлення орендарем земельної ділянки для паркування паркомата, а дозволити попрацювати без нього. Адже кожен день «простою» - це недоврахування до міського бюджету".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі визначилися зі збором на паркування
01 липень, 2012, 13:13