Міграція інтелектів: талановиті фахівці масово залишають Україну. ІНФОГРАФІКА

Міграція інтелектів: талановиті фахівці масово залишають Україну. ІНФОГРАФІКА
Сьогодні на ринку праці гостро постало питання утримання талановитих фахівців в Україні. Роботодавці нарікають на те, що кращі співробітники виїжджають на роботу за кордон, і зараз ця тенденція тільки набирає обертів.

Залишати рідну країну змушує складна економічна і військова ситуація в країні. Про те, які фахівці виїжджають за кордон і куди, дізнавався UBR.ua.

Одна з головних проблем, з якими зараз зіштовхуються роботодавці, це утримання талановитих співробітників, тому що вони все частіше шукають своє місце під сонцем в інших країнах. "В умовах кризи про це стали говорити все більше, раніше це не звучало так гостро", - зазначила на зустрічі-дискусії KEBEF Talk в рамках щорічного Kyiv employer branding & engagement forum керівник консалтингового центру HeadHunter Україна Уляна Маслова.

Куди їдуть
"Куди йдуть співробітники і чому цей відсоток зростає? Я вважаю, що він і далі буде збільшуватися. Він зараз продовжує зростати, і, на жаль, не на користь країни в цілому. За даними дослідження EY, більше половини роботодавців сказали, що вони попрощалися зі своїми найкращими працівниками протягом першого півріччя і ця цифра зростає, і за результатами планів на друге півріччя ми бачимо, що їх буде більше ", - розповіла партнер, керівник практики Human Capital компанії EY в Україні Ольга Горбановська.

"Якщо подивитися куди поїхали, то, як не дивно, в Росію. Також бачимо Казахстан, Азербайджан. І охоче приймають наших фахівців Німеччина, Польща", - говорить Ольга Горбановська.

Як розповіла експерт, з EY України раніше їхало за кордон на роботу в інші представництва компанії близько 10 співробітників, і це вважалося великою кількістю. Цього року зі штату в 450 чоловік з українського офісу виїхало 150 співробітників. Тобто, третина персоналу поїхала працювати за кордон.

"І поїхали кращі, бо щоб виїхати і бути там ефективним необхідно пройти певну процедуру, треба довести, що ти маєш на це право. Це дуже болюча ситуація для країни в цілому", - зазначила вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я знаю немало случаев переезда из Украины в Крым высоко квалифицированных кадров. Меня это не удивляет-"...в Крыму всё плохо" как утверждают укроСМИ
Відповісти
А ми пострибаєм...
Відповісти
А москалик що тут забув?
Відповісти
А хто буде сидіти і чогось чекати? Інвесторам шлях закритий, зарплати самі знаєте які, а молодь хоче жити гарно, державної підтримки ноль... то на що розраховували? А далі...
Відповісти
Особливо сподобалось, що висококваліфіковані виїжджають в Росію... Укатайка!!!! Висококваліфіковані виїжджають у США, Німеччину, вчителі іноземної мови - у Польщу, а в Росію їдуть якраз не інтелектуали, а ті, хто більше нікуди не придатний...Ще один "коментатор" загнув за Крим - що у депресчивному тепер Криму роблять висококваліфіковані інтелектуали?!
Відповісти
Останні новини
Міграція інтелектів: талановиті фахівці масово залишають Україну. ІНФОГРАФІКА
09 липень, 2015, 22:00