Скільки українців підтримують федералізацію країни

Скільки українців підтримують федералізацію країни
За результатами травневого опитування Центру Разумкова лише вісім відсотків українців проголосували за ідею введення федеративного устрою країни.

Новину передає Преса України, посилаючись на ЗМІ.

Згідно опитувань, вісім відсотків жителів України підтримують федералізацію, тоді як у листопаді минулого року, таку думку висловлювало десять відсотків українців.

Окрім того повідомляється, що 35% виступають за унітарний розвиток країни з розширенням повноважень регіонів (у 2014 - 32%), 19% влаштовує теперішня модель державного устрою - унітарна держава з поточними повноваженнями (у минулому році 24%).

Також, 2% бажають відокремити певні області, задля того, щоб об’єднатись з іншими державами. 1% хотів би утворити в Україні декілька незалежних країн.

«Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 22 по 27 травня 2015 року. Було опитано 2007 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.»,- йдеться у звіті.

Нагадаємо, 1 липня, під час презентації проекту змін до Конституції України, Петро Порошенко заявив, що децентралізація влади в Україні стане запобіжником проти небезпечної федералізації, якої хоче Росія. Крім того, децентралізація убезпечить Україну від авторитаризму і наблизить до європейської системи управління.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то шо путін заставив???
Відповісти