На Волині ловитимуть коропа дев'яносто дев'ять годин. ФОТО

На Волині ловитимуть коропа дев'яносто дев'ять годин. ФОТО
На Волині розпочався турнір із спортивної ловлі коропа «ROCKETCARP-2015». Змагання триватимуть до 12 липня на водосховищі у селі Кричевичі Ковельського району.

Кращу команду будуть визначати за результатом 99-годинної безперервної ловлі.

Для участі у турнірі зареєструвалося 16 команд, серед яких половина – волиняни. Крім того, за звання кращого ловця коропів борються рибалки зі Львова, Рівного, Кам’янця-Подільського, Києва та Одеси.

«ROCKETCARP» – престижний і добре знаний в Україні турнір, який відбувається щорічно із 2007 року, – розповідає представник Федерації риболовного спорту Волинської області Олександр Ліпський. – Серед учасників є багаторазові чемпіони України та призери міжнародних змагань, як, приміром, «ОКК Carp-Zoom» із Одеси та наша луцька команда «Team Tribal Ukraine», яка наразі є шостою в світі».

Кожна команда складається із трьох рибалок і має право користуватися чотирма вудками.

Переможця визначатимуть за вагою зловленого, проте заліковою вважається не вся риба, а лише коропи та білі амури вагою від 1,5 кг. Окрім того, визначатимуть найбільшу впійману на змаганнях рибу.

Наприкінці кожного дня змагання підбиваються проміжні підсумки. На разі, першість мають лучани із команди «Team Tribal Ukraine». Вони вже зловили 17 коропів загальною вагою 48,42 кг. Друге місце поки – у столичних «Корчагінців». У їхніх садках – 38 кг трофейної риби. І третю позицію займають світові призери з Одеси «ОКК Carp-Zoom», упіймавши 34,38 кг коропів. Проте за результатами першої риболовної доби жодна команда не лишилася без улову.

«Кричевицьке водосховище має рівноправні береги, тому всі учасники мають змогу ловити рибу в рівних умовах, – пояснив вибір локації турніру Олександр Ліпський. – Федерація риболовного спорту попередньо зарибила ставок крупними амурами та коропами».

За словами організаторів, зміна погоди лише підсилює інтерес учасників. Адже, як відомо, погодні умови впливають на повадки риби, тому професійний рибалка повинен не лише знати, на яку наживку ловити і які снасті використовувати, а й добре орієнтуватися у тонкощах поведінки свого майбутнього трофею.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отличный репортаж!
Ход соревнований и видео можно посмотреть на Форуме:
http://carpforum.com.ua/showthread.php/88-Rocket-Carp-2015
Відповісти
... хотелось бы увидеть ссылку на первоисточник ...
Відповісти
Останні новини
На Волині ловитимуть коропа дев'яносто дев'ять годин. ФОТО
10 липень, 2015, 10:32