Науковий працівник Шацького парку отримав нагороду ЮНЕСКО

Науковий працівник Шацького парку отримав нагороду ЮНЕСКО
Цей рік для наукового працівника Шацького національного природного парку Віталія Турича став справді особливим, адже він отримав міжнародну нагороду імені Мішеля Батісса, започатковану для молодих вчених в галузі збереження природних ресурсів та біорізноманіття.

Про це повідомляє Слово Волині.

Нагороду чоловік отримав за дослідження теми «Лісові екосистеми української частини транскордонного біосферного резервату та глобальної зміни клімату».

Нагорода імені Мішеля Батісса була започаткована у 1989 році Програмою «Людина і біосфера» (МАБ) ЮНЕСКО. Дану нагороду отримували молоді вчені з Аргентини, Гани, Танзанії, Тунісу та В’єтнаму. А тепер у списку молодих вчених буде включено й ім’я шатанина Віталія Турича.

Довідка
З 1983 року на теренах Шацького району створений Шацький національний природний парк. У 2012 році парк увійшов в міжнародний біосферний резерват «Західне Полісся» (Україна-Польща-Білорусь). Особливістю національного парку є транскордонне розташування та унікальне поєднання лісових, озерних та водно-болотних комплексів. Згодом міжнародна Координаційна Рада програми «Людина і Біосфера» (МАБ) ЮНЕСКО на засіданні в Парижі включила біосферний резерват в світову мережу природоохоронних територій. Це другий в Європі і третій у світі тристоронній Транскордонний біосферний резерват.

Біосферні заповідники є територіями, які сприяють введенню інноваційних рішень в питаннях збереження екосистем та сталого розвитку, згідно з Програми ЮНЕСКО МАБ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.