До процесу створення патрульної поліції в Луцьку долучиться громадська рада при УМВС Волині

До процесу створення патрульної поліції в Луцьку долучиться громадська рада при  УМВС Волині
Під час засідання члени консультативно-дорадчого органу дискутували з приводу створення патрульної поліції на Волині, а також обговорили проблему незаконної торгівлі алкоголем та видобутку бурштину.

Насамперед заслухали інформацію начальника інспекції з особового складу обласного управління міліції Андрія Обйортишева про дотримання законності, прав людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ, повідомляє СЗГ УМВСУ в області.

Після цього голова Громадської ради Антон Цісарук поінформував присутніх про результати моніторингу дотримання прав людини за результатами візиту в Любешівський РВ УМВС:

"На сьогоднішній день залишається проблемним питання приміщення райвідділу міліції, який розміщується у старій будівлі колишнього костьолу. Не функціонує ізолятор тимчасового тримання, відсутня кімната зберігання речових доказів. Нове ж приміщення потребує ремонту та серйозних капіталовкладень.

Правоохоронці та активісти обговорили шляхи подолання на Волині проблеми самогоноваріння, його незаконного виготовлення та зберігання.

"Щодо збуту нелегального алкоголю, ця проблема - недосконалості законодавства, оскільки в Кодексі України про адміністративні правопорушення немає відповідної статті, яка б передбачала відповідальність порушників за такі дії", - зауважив начальник управління громадської безпеки УМВС України у Волинській області Володимир Солоненко.

А щоб вирішити цю проблему, представники дорадчого органу вирішили залучитися допомогою активістів. Тож впроваджуватимуть спільні відпрацювання криміногенних місць та місць масового відпочинку. Окрім того, Громадська рада звернеться до волинських народних депутатів з проханням ініціювати внесення змін до КУпАП.

Найбільш дискусійним питанням стало обговорення процесу створення патрульної поліції в обласному центрі.

"Зважаючи на те, що в Луцьку проблема вуличної злочинності остаточно не вирішена та наявність відповідної бази для підготовки нової поліції у селі Сокиричі, представники дорадчого органу узгоджено дійшли рішення, що необхідно прискорити процес створення нового підрозділу. А відтак Громадська рада звернеться із відповідним листом до Арсена Авакова", - зауважив голова Віктор Цісарук.

На завершення зустрічі представники Громадської ради не оминули увагою проблему незаконного видобутку бурштину-сирцю. Результатом обговорення стало створення мобільної групи із представників громадськості з метою перевірки законності дій працівників міліції та контролюючих органів та їх оперативного реагування на правопорушення у цій сфері.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якзвати Цісарука?)))
Відповісти
Останні новини
До процесу створення патрульної поліції в Луцьку долучиться громадська рада при УМВС Волині
11 липень, 2015, 13:04