Порошенко вперше озвучив план боротьби з контрабандою на Донбасі

Порошенко вперше озвучив план боротьби з контрабандою на Донбасі
Лінія зіткнення в зоні проведення АТО несе величезне кримінальне навантаження.

Про це в інтерв'ю "ТСН.Тиждень" заявив президент України Петро Порошенко.

За його словами, влада керується виключно безпекою держави, вводячи особливий контроль в зоні конфлікту на Донбасі. Це пов'язано із контрабандою, незаконним провезенням озброєння, проникненням диверсійно-розвідувальних груп ворога на територію, яка контролюється українською владою.

При цьому Порошенко заявив, що вимагає зміни процедури отримання перепустки для тих, хто перетинає лінію зіткнення сторін. Зокрема, глава держави виступає за повне скасування паперових перепусток, необов'язковий приїзд бажаючому отримати перепустку до конкретного пункту. Він також запропонував МВС, СБУ, Державній міграційній службі і прикордонникам об'єднати бази громадян України. "Лінія зіткнення має стати надійним заслоном для злочинців, що ніхто не проникне, а для звичайних громадян – значне спрощення режиму", - заявив Петро Порошенко.

Водночас президент України зазначив, що для боротьби з контрабандним алкоголем, підакцизними товарами, тютюновими виробами у зоні конфлікту, які йдуть без сплати акцизу і деяких з них є отруйними, народним депутатам буде запропоновано ухвалити відповідний закон. За словами Порошенка, у Раді пообіцяли ухвалити зміни. Зокрема, вилучена контрабанда буде вилучатися і знищуватися на місці. Автомобілі, якими перевозять ці незаконні товари, будуть передаватися на потреби Збройних сил України.

Із контрабандою боротимуться і спеціальні групи, ідею створення яких підтримали і силовики, і волонтери. До цих груп входитимуть представник податкової міліції, прикордонник, працівники прокуратури, СБУ. Прикриття виїзду буде здійснюватися насамперед десантниками на військовій техніці.

Президент Порошенко також уточнив, що гуманітарні вантажі будуть пропускатися через "зелені коридори", пропускатимуться і нетоварні партії для потреб громадян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Десантники у першу чергу повинні бути на передовій і воювати з ворогом, а вони їх у тил, на контрабанду?! А на передку прості хлопці з сіл і міст гинуть яких з проблемами на здоров'я позабирали, не екіперували... Що ж це роблять?!
Відповісти
Останні новини
Порошенко вперше озвучив план боротьби з контрабандою на Донбасі
13 липень, 2015, 00:30