В Україні стартує вступна кампанія

В Україні стартує вступна кампанія
Сьогодні, 2 липня, розпочинається вступна кампанія до вищих навчальних закладів України, яка триватиме до 31 липня.

Про це повідомляє Корреспондент.

У 2012 році були внесені деякі зміни в державні умови прийому до вітчизняних ВНЗ. Зокрема, прийом документів від осіб, які будуть складати вступні іспити до ВНЗ, закінчиться 20 липня, а іспити будуть проводитися з 21 по 31 липня.

Прийом заяв від абітурієнтів, які мають проходити творчі конкурси (журналісти, актори, режисери, художні напрями) буде здійснюватися з 2 по 17 липня, а самі творчі конкурси, які будуть проводитися в кілька сесій - з 10 до 31 липня.

Рейтингові списки у всіх ВНЗ повинні бути оприлюднені не пізніше, ніж о 12:00 1 серпня, а зарахування до ВНЗ на денну форму навчання за державним замовленням - до 11 серпня, згідно з контрактом - до 25 серпня. Крім того, встановлено три етапи зарахування після оприлюднення рейтингових списків: перша хвиля - чотири дні на подачу документів, друга-третя хвиля - по три дні.

Як повідомляється, новими умовами також встановлено, що для отримання освіти на рівні бакалавра допускаються до участі в конкурсному відборі ті вступники, які подають сертифікати зовнішнього оцінювання з балами, не нижчими за 124 з непрофільних предметів і не менш як 140 - з профільного.

Вступники можуть подавати документи як особисто, так і в електронній формі у п'ять вищих навчальних закладів і на три спеціальності в кожному з них (максимум 15 спеціальностей). Водночас, цього року приймальні комісії зобов'язані фіксувати факт подачі кожної заяви в паперовому вигляді в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

З 2 липня в Міносвіти починає працювати оперативний штаб під назвою Вступна кампанія 2012 року. Тут буде організовано постійний прийом громадян та забезпечено оперативне реагування на їх звернення з питань вступної кампанії. Консультаційні телефони штабу: з питань вступу у ВНЗ - (044) 486-78-48, у професійно-технічні навчальні заклади - (044) 279-16-56.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.