Через новий закон з Росії тікає Google і Microsoft

Через новий закон з Росії тікає Google і Microsoft
На початку осені в Росії набирає чинності закон "Про персональні дані". Він змушує міжнародні інтернет-фірми зберігати дані про російських клієнтів на серверах, розташованих тільки у Росії.

Про це пише Телеканал 24 з посиланням на The Washington Times.

Видання зазначає, що це робиться під приводом турботи про приватне життя громадян Росії. Насправді мета — дати уряду доступ до приватного життя і обмежити конкуренцію з боку міжнародних інтернет-компаній.

Кілька західних інтернет-компаній вже прийняли рішення покинути Росію. Microsoft переводить офіс по розробці Skype з Москви до Праги, компанія Adobe повністю припинила діяльність у Росії, а Google зачиняє московський технічний офіс.

Видавництво пише, що поява цього закону частково викликана параноєю. На підтвердження цього цитують висловлювання Путіна, який упевнений, що інтернет виник, як спецпроект ЦРУ.

У Росії майже 76 мільйонів користувачів інтернету, і новий закон їм зашкодить. Він забере можливість росіянам використовувати онлайн служби для купівлі міжнародних квитків, бронювання готелів і навіть для отримання віз. За даними Євроцентру (ECIPE) закон призведе до падіння ВВП Росії на 5,7 мільярда доларів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дані, Google, Microsoft
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І скоро з'явиться в Росії , соц мережа "Спутнік 3" . Операційна система "Юпітер 1" , і пошукова система "Баба Валя" . Мені здається що всеж в них в голові щє соціалістична республіка і ті самі ідеї - догнати США .
Відповісти
а чого ж ві-фі по паспортам вже є, заборона носіння мереживної білизни була, тепер це. а далі заборона на всесвітню мережу, в Росії саксу нема, продукти по карткам, да здравствует СССР!
Відповісти
Останні новини
Через новий закон з Росії тікає Google і Microsoft
13 липень, 2015, 20:00