Де підзаробити влітку у Луцьку

Де підзаробити влітку у Луцьку
В умовах економічної кризи в нашій державі не всі українці можуть дозволити собі провести відпустку на курортах чи в санаторіях або навіть кілька днів відпочити біля озера: все це влітає в копійку. Тому шукають сезонного підробітку.

Підзаробити хочуть не лише дорослі — для студентів та школярів ці гроші теж зайвими не будуть. Що спонукало людей обрати підробіток замість відпустки, дізнавалися «Відомості».

Продавець льодяників, солодкої вати, морозива, пива чи квасу — вибір літнього підробітку в Луцьку достатньо великий. Саме тому на вулицях міста, у центральному парку чи на вокзалах можна побачити так багато торгових палаток. Вік працівників залежить від вимог роботодавця. Проте працювати можна не тільки повнолітнім: якщо вам уже є 14, зі згоди батьків ви теж можете поповнити сімейний бюджет.

16-річна Марійка з міста Ківерці розповіла, що пішла працювати з ініціативи мами, яка і знайшла в газеті підходящу вакансію для школярки — продавець морозива. На запитання, чи не складно доїжджати щодня на роботу, дівчина відповіла, усміхаючись, що воно того варте. Хоча заробітки не надто високі, бо отримує 12 % від проданої продукції, а це в середньому 50–100 гривень за день, але це теж гроші.

Та серед людей, які вирішили підзаробити влітку, є ті, кого працювати змусила саме грошова скрута у сім’ї. 45-річна пані Алла зауважила, що літньої пори найлегше знайти такий підробіток. Почала жінка з початку сезону — з травня, а завершить — у вересні. І хоч на продаванні квасу більше 70 гривень не заробиш, та де кращої постійної роботи шукати?

Чому працюють студенти, теж зрозуміти не складно.

"Стипендії я не отримую, бо навчаюся на платній формі. Поєднувати і навчання, і роботу складно, тому вирішила попрацювати хоча би два місяці влітку. Нехай зароблені кошти і не покриють вартості мого навчання, але зможу прикупити собі все потрібне до початку навчального року", — розповіла 18-річна Іванна.

Про те, що сезонну роботу знайти не справляє труднощів, нам розповів директор Луцького міського центру зайнятості Едуард Неймарк.

"Щоб влаштуватися на сезонну роботу, тим більше на літню, навіть не обов’язково звертатися до нас — можна купити газету з оголошеннями чи пошукати вакансії на сайтах в Інтернеті. Студентам іще легше, бо при кожному вузі діють центри кар’єри, які допоможуть, порадять і підкажуть, куди краще влаштуватися саме вам. Та для тих, хто звертається, центр зайнятості зараз може запропонувати такі спеціальності: кур’єр, листоноша, виробник паперових пакетів для сипучих продуктів, пакувальник і, звісно, найпоширеніші — це продавець морозива чи офіціант літнього кафе".

Якщо ж ви надумали проміняти відпочинок на роботу чи просто для вас це єдина можливість заробити влітку, знайти роботу можна. Головне — бажання. Нехай сезонний підробіток — гроші не надто великі (продаж морозива, квасу чи солодкої вати дає від 50 грн/день), та зробити свій гаманець трохи товстішим цілком реально.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Там де пиво, там i горiлочка ))
Відповісти