Луцьк хочуть об'єднати з Жидичинською сільською радою

Луцьк хочуть об'єднати з Жидичинською сільською радою
Секретар міської ради Сергій Григоренко під час оперативної наради повідомив, що нещодавно Волинська обласна рада затвердила межі міста Луцька. За його словами, над цим документом працювали тривалий час. Останній раз межі міста Луцька затверджувалися ще у 1973 році.

Про це йдеться на сайті міської ради.

Через відсутність чіткого розмежування виникало багато конфліктних питань з сусідніми сільськими радами. Сергій Григоренко зауважив, що завершальним етапом затвердження меж міста стане його розгляд і погодження на засіданні Верховної Ради України.

Секретар міської ради подякував начальнику управління земельних ресурсів міської ради Сергію Шабалі за проведену роботу з підготовки документів для затвердження меж міста.

Подякував за роботу Сергій Григоренко й начальнику відділу у справах сім'ї та молоді Олексію Веремійчику. За його словами, у місті уже двічі проведено фестиваль вуличної їжі “Lutsk Food Fest”. Цей захід викликав жвавий інтерес і оживив життя Старого міста. Сергій Григоренко зауважив, що такі заходи сприяють популяризації міста.

Також секретар міської ради приділив увагу питанню об'єднання громад. За його словами, обласна рада розглянула перспективний план, однак, у ньому не передбачено, що Луцьк може об'єднатися з сусідніми сільськими радами. Сергій Григоренко зауважив, що наше місто затиснуте з усіх сторін та немає перспектив розвитку, нецікаве для інвесторів.

“Луцьк межує з десятьма сільськими радами. Нині ми ведемо перемовини щодо об'єднання громад. Завтра ми з першим заступником міського голови Тарасом Яковлевим, за погодженням з Миколою Романюком, візьмемо участь у роботі сесії Жидичинської сільської ради. Ми намагатимемося переконати їх щодо об'єднання з Луцьком. Якщо вдасться досягнути домовленості, то наше місто отримає можливість розвитку, адже у нинішніх межах у Луцьку нема де будувати нові заводи, підприємства, гіпермаркети тощо”, - наголосив він.

Навів приклад Сергій Григоренко міста Чернівці, де нещодавно побував, яке майже при однаковій кількості населення має площу більшу у чотири рази. За його словами, нині там ведуть мову про приєднання до міста ще кількох сіл.

Секретар міської ради звернув увагу, що частина керівників громад сільських рад, які межують з Луцьком, виступають проти об'єднання з містом. Він наголосив, що мешканці цих сіл працюють тут, їхні діти відвідують наші дитячі садочки та школи.

Наголосив Сергій Григоренко й на важливості вчасної підготовки та подання у секретаріат міської ради матеріалів на найближчу сесію. Також він повідомив, що цього разу депутати працюватимуть на сесії із використанням планшетів. Проекти рішень ніхто не роздруковуватиме. За його словами, це дасть змогу економити кошти. Секретар міської ради повідомив, що практика використання планшетів - не нова і її уже застосовують у містах Харків, Київ та Черкаси.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора.Лед тронулся.Будем ждать положительного результата.
Відповісти
Проект Кривицького про загарбання Луцьком (читай, корумпованою владою) приміських територій, що належать сільським радам, починають втілювати у життя. Чия кишеня стане багатшою, чия біднішою? Навіть не варто гадати.
Відповісти
Хочу ...
Відповісти
Ага. Є. Продовжую.
1. Межі міста затверджені (1973 рік), але чіткого розмежування нема. Це як? Ага. Сергій Шабала робить документи. Подяка від Сергія Григоренка.
2. Фестиваль вуличної їжі. Два рази. Знову подяка від Сергія Григоренка. Об'єднання не передбачено.
3. Ніхто не хоче, але ми переконаємо - бо де ж будувати? Тим більше діти ...
4. Нам допоможуть планшети!
Хтось зрозумів?
Відповісти
Судячи із назви статті Луцьк буде називатись Новий Жидичин:)
Відповісти
Останні новини
Луцьк хочуть об'єднати з Жидичинською сільською радою
14 липень, 2015, 13:46