У Луцьку Томас Естерманн відвідав один з ВНЗ

У Луцьку Томас Естерманн відвідав один з ВНЗ
Представник Європейської асоціації університетів Томас Естерманн розповів про досвід автономізації університетів у Європі.

На засіданні Сенату Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки 13 липня взяв участь і представник Європейської асоціації університетів Томас Естерманн, який виступив з доповідю про результати, досягнені у рамках проекту «ATHENA».

В свою чергу ректор СНУ ім. Лесі Українки Ігор Коцан сказав, що він має надію на те, що Томас Естерманн ознайомиться з роботою університету і дасть якісь нові пропозиції щодо розвитку і покращення.

Натомість сам Томас Естерманн зазначив, що їхня асоціація – це найголовніша організація, яка представляє університети в Європі з 2001 року.

Також він підсумував автономізацію університетів Європи та виокремив уроки, винесені з проету «ATHENA» - підтримці ефективних та автономних систем вищої освіти в таких країнах як Вірменія Молодова, Україна.

«Автономія університету впливає на такі сфери, як організаційна, фінансова, кадрова, академічна. Однак автономія не забезпечується у всіх цих сферах – це радше необхідна умова»,- пояснив Томас Естерманн.

Також Естерманн зазначив, що при автономізації університету необхідно зважати і на умови, в яких здійснюється цей процес, адже зрозуміло, що в окремій країні та й в окремому університеті ці умови різні. Проте, основною функцією, а відтак умовою цього проекту є обмін досвідом між університетами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.