Чиновники більше не зможуть приховувати свої статки

Чиновники більше не зможуть приховувати свої статки
Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект № 2423 "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції".

"За" проголосували 240 народних депутатів, повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

"Документ передбачає, що дані усіх реєстрів рухомого і нерухомого майна стануть доступними для українських громадян, а чиновники не зможуть більше приховувати свої статки чи переписувати майно на родичів і підставних осіб", - зазначив міністр юстиції Павло Петренко перед засіданням парламенту.

Стара вже редакція закону дозволяє будь-якій особі отримати інформацію щодо того, кому належить чи конкретний об’єкт нерухомого майна чи земельна ділянка, але не розкриває доступ до майнових статків посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування, державних службовців, оскільки не дозволяє здійснювати пошук за конкретним суб’єктом-власником нерухомого майна. Такі обмеження перешкоджають ефективному громадському контролю за власністю осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, виявлення незаконного збагачення цих осіб. Також, вони не відповідають найкращим практикам європейського законодавства з цього питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну ухвалили і що далі?
Відповісти
ухваленому. миздобули.
Відповісти
Останні новини
Чиновники більше не зможуть приховувати свої статки
14 липень, 2015, 21:00