Підвищення тарифів у Луцьку визнали необґрунтованими

Підвищення тарифів у Луцьку визнали необґрунтованими
Члени тимчасової контрольної комісії міськради вирішили звернутися до центральних органів влади щодо економічно необґрунтованого підвищення вартості енергоносіїв.

Питання підняли у середу, 15 липня, під час п’ятого засідання тимчасової контрольної комісії міської ради щодо захисту прав споживачів при встановленні тарифів на житлово-комунальні послуги .

Члени комісії вирішили визнати дії Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, унаслідок яких з 1 травня цього року істотно збільшилася вартість енергоносіїв, такими, що необґрунтовані економічно та суперечать чинному законодавству про захист прав споживачів і є руйнівними для економіки та, особливо, для системи житлово-комунального господарства, призводять до зубожіння споживачів.

Підтвердженням цього член комісії, депутат міської ради Богдан Шиба, запропонував навести тариф на теплову енергію для послуги з централізованого опалення для населення, в структурі якого вартість газу становить 68,46%, електроенергії - 6,57%.

Рішення комісії надішлють Верховній Раді та Кабміну для внесення змін до чинного законодавства та порядку встановлення вартості енергоносіїв і тарифів на житлово-комунальні послуги у частині дотримання державних соціальних стандартів і захисту прав споживачів. Документ також надішлють міським радам обласних центрів для підтримки позиції Луцької міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підвищення тарифів у Луцьку визнали необґрунтованими
15 липень, 2015, 10:46