Волинян-героїв навчатимуть безкоштовно

Волинян-героїв навчатимуть безкоштовно
Волинянам, які повернулись зі Сходу дадуть можливість вчитися на бюджеті.

Про це 15 липня в коментарі Волинському інформаційному порталу розповів відповідальний секретар приймальної комісії Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Андрій Слащук.

«Ми надіємося, і хотіли б навчати тих, хто брав участь в Антитерористичній операції. Ця категорія цьогоріч має пільгу», - повідомив відповідальний секретар приймальної комісії.

Він розповів, що той, хто звільнився з лав армії та брав участь в АТО, має право складати вступні випробування в університетах та в інших вищих навчальних закладах.

Пільга дає право на позаконкурсний вступ на державну форму навчання. «Ця категорія не встигла складати зовнішнє незалежне оцінювання і Міністерство дозволило складати вступні випробування у вишах», - додав Андрій Слащук.

Він додав, що нововведенням є і те, що цього року діти-сироти не мають права на позаконкурсний вступ. Таку можливість дали тим дітям, чий батько віддав своє життя за Батьківщину. Без змін пільги залишилися для дітей-інвалідів, дітей, чиї батьки працювали на підземних роботах понад 15 років, і діти з Чорнобильської зони І і ІІ категорій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.