NASA опублікувала нові детальні фото Плутона і Харона

NASA опублікувала нові детальні фото Плутона і Харона
Міжпланетна станція New Horizons надіслала нові фото Плутона і його супутника Харона, які свідчать про структурну неоднорідність обох космічних тіл.

На фото не справжній вигляд Плутона і Харона, експерти агентства обробили знімок спеціальними фільтрами, які дозволили побачити відмінності на поверхні обох космічних об'єктів, - повідомляє Громадське з посиланням на сайт американського космічного агентства NASA.

На даному етапі дослідники намагаються встановити, з яких речовин складаються різні частини Плутона, і яким чином вони сформувалися саме таким чином.

Приблизно о 03:55 за київським часом станція New Horizons зробила зворотній дзвінок, що свідчить про завершення основної частини дослідницької місії, а так само про успішне проходження повз планету Плутон.

New Horizons вилетів з Землі у січні 2006 року. Головне завдання місії - вивчити Плутон і Харон, після чого станція, можливо, попрямує в бік пояса Койпера.

Як розповіли в NASA, на поверхні Плутона можна побачити фрагмент світлої плями у формі серця, яку було видно на попередніх фотографіях. Також можна розрізнити темний полюс, кратер і кілька заглиблень.

Крім того, на сайті космічного агенства також опубліковане зображення, на якому, виходячи з даних спостережень New Horizon, показаний розмір Плутона і Харона відносно Землі.

Зонд New Horizons подорожував більше 9 років, і встиг подолати відстань у 3 млрд миль (близько 4,8 млрд км). Нинішня швидкість руху космічного апарата становить близько 31 тисяч миль на годину (49,9 тис км/ч).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
NASA опублікувала нові детальні фото Плутона і Харона
15 липень, 2015, 21:28