Городянам вкотре нагадали, наскільки небезпечною може бути зброя. ФОТО

Городянам вкотре нагадали, наскільки небезпечною може бути зброя. ФОТО
Лучанам вкотре розказали, наскільки небезпечною може бути зброя та показали, як користуватися різними видами автоматів та пістолетів.

Лекція відбулася у середу, 15 липня, на базі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

На сьогодні ця тема набула особливої актуальності. Адже, як показала стрілянина в Мукачево, озброєні люди є не лише в зоні бойових дій в АТО. Тому городянам варто знати, яку загрозу може нести той чи інший вид зброї, як поводитися, якщо з тих чи інших причин до рук потрапив автомат або пістолет, а також як за необхідності здійснити постріл.

Так, зі слів громадського активіста Олександра Лісного, не кожен, хто взяв до рук зброю, може вистрілити. І справа навіть не в моральній готовності. Без знання технічних особливостей та послідовності дій зробити це буде складно.

Окрім того, часто саме необережне поводження з вогнепальною зброєю призводить до трагічних наслідків. Немало таких випадків в АТО, коли бійці стріляють в своїх побратимів.

Схоже трапляється і в цивільному житті. Скажімо, був на Волині випадок, коли чоловік чистив мисливську рушницю і натис на спусковий гачок, забувши, що в стволі є куля. Він прострелив стіну кухні, газову плиту і дивом не влучив в дружину.

Разом з тим потрібно також розуміти, які є характеристики різних видів набоїв. Так, скажімо, бронебійно-запальна куля прошиває наскрізь БТР. А картеч з помпової рушниці - ламає бронежилет четвертого класу захисту.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
справа-гарнюня дівчина!
Відповісти
По обличчам видно, що їм нудно))
Відповісти
Останні новини
Городянам вкотре нагадали, наскільки небезпечною може бути зброя. ФОТО
16 липень, 2015, 16:48