У Володимирі-Волинському закупили електротовари для 14-ї ОМБр

У Володимирі-Волинському закупили електротовари для 14-ї ОМБр
Спрямувати кошти в сумі майже 42 тисячі гривень на придбання електротоварів для забезпечення нагальних потреб 14-ї ОМБр вирішили в ході засідання комісії з розподілу коштів за програмою матеріально-технічної підтримки Збройних сил України у Володимир-Волинській міській раді.

Секретар міськради, заступник міського голови Олег Свідерський зазначив, що такий запит надійшов від військових 14-ї бригади, яка дислокується у нашому місті, але допомоги потребують саме ті, хто зараз перебуває на фронті. На цей час для фінансування зазначено програми у міської влади були наявні 41 868 гривень, зібрані попередньо під час благодійних заходів.

За пропозицією Миколи Савельєва, який є і головою бюджетної депутатської комісії міськради, усі ці кошти вирішили спрямувати власне на придбання електрокабеля, якого військові просили аж 4 тисячі метрів, та розеток.

«Придбані електротовари будуть відправлені на Схід, вочевидь, вони необхідні для електрифікації новозбудованих захисних споруд, а тому в першу чергу необхідні на передовій, - зауважив Микола Савельєв. – Крім того, пропоную звернутись до депутатського корпусу, аби на потреби програми до кінця року виділили додаткові кошти, вони, як показує практика, ніколи не зайві».

Його підтримав голова міськрайонної Спілки ветеранів, інвалідів та
учасників АТО Юрій Степанюк, який з власного досвіду знає, наскільки необхідні здавалось би повсякденні, товари в зоні бойових дій – без електрики немає можливості для підзарядки рацій, телефонів, інших електроприборів, ремонтних інструментів.

Обговорили учасники засідання і можливості використання коштів цільової субвенції в розмірі 90 тисяч гривень, яка надійшла з обласного бюджету – попередньо йшлося про те, що вона буде спрямована на проведення ремонтів техніки, яку мобілізували з підприємств та організацій. Крім того, за пропозицією Надії Замриги, комісія вирішила вивчити не лише нагальні, а й перспективні потреби 14-ї бригади, аби протягом літа допомогти бійцям підготуватись до осінньо-зимового періоду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.