Міліція все ще з’ясовує, чому загорівся луцький ЦУМ

Міліція все ще з’ясовує, чому загорівся луцький ЦУМ
Через пожежу в приміщенні центрального універмагу Луцька порушили кримінальну справу.

Про це виданню ВолиньPost повідомив начальник УМВС України у Волинській області Богдан Щур у відповіді на інформаційний запит. Відповідь датована 15 червня.

За фактом пожежі у приміщенні ЗАТ «Універмаг «ЛУЦЬК» карну справу порушили 16 грудня. Підстава – наявність ознак злочину, передбаченого ч.2 ст. 270 Кримінального кодексу України.

«Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років», – йдеться у ч.2 ст. 270 Кримінального кодексу України.

Також Щур повідомив: у ході розслідування кримінальної справи встановлено, що причиною пожежі є займання горючих матеріалів розжареними частинками металу, які утворилися при горінні електричної дуги короткого замикання в електричній проводці.

«На даний час проводяться слідчі дії з метою встановлення причин короткого замикання, що призвело до виникнення пожежі, після чого буде прийнято остаточне процесуальне рішення у даній кримінальній справі», - йдеться у відповіді Богдана Щура на інформаційний запит редакції ВолиньPost.

Нагадаємо, луцький ЦУМ горів 4 грудня 2011 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивно, що не написали в якості причини загоряння: паління в ліжку в нетверезому стані!
Відповісти
Останні новини
Міліція все ще з’ясовує, чому загорівся луцький ЦУМ
02 липень, 2012, 15:21