Який середній вік лучан: статистика

Який середній вік лучан: статистика
Середній вік лучан – а це 38 років, – як і мешканців обласних центрів Ужгорода, Івано–Франківська, Тернополя та Рівного, наймолодший в Україні.

Відповідну інформацію надало Головне управління статистики у Волинській області.

Так, кожний шостий мешканець – це дитина віком до 15 років, майже третина лучан – молоді люди у віці 15-34 роки, 11% – громадяни похилого віку (65 і старші).

У дитячих вікових групах переважають представники «сильної» половини – це обумовлено тим, що хлопчиків народжується більше.

Водночас, у вікових групах, старших 14 років, спостерігається «дефіцит» чоловіків. Найбільша статева диспропорція відслідковувалася у старших вікових групах: на 100 чоловіків віком 65 і старші приходилось 190 одноліток протилежної статі. Це пояснюється, насамперед, значно вищою смертністю чоловіків, яку обумовлюють небезпечні умови праці та розповсюдженість шкідливих звичок.

Зазначимо, що на початок року у Луцьку проживало 217,1 тисячі осіб або кожний п'ятий волинянин.

Поміж обласних центрів України наше місто найменше після Ужгорода (115,5 тисячі осіб) та майже наздоганяє за чисельністю Тернопіль (217,8 тисячі осіб).

Варто відзначити, що вже 11 років поспіль населення обласного центру стабільно зростає.

Статевий склад постійного населення міста характеризується перевагою жінок: на кожну тисячу чоловіків припадає в середньому по 1218 представниць «слабкої» статі, в області – 1121.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А це говорить про те, що люди у нас не доживають до глибокої старості... Ну-ну, дайош пенсійну реформу! Пенсію платити буде нікому! А щодо статевої кількісної різниці, то ще один призов і ...через якийсь час народжуваність різко поповзе донизу. Сумно
Відповісти