Про порядок призначення субсидій волинянам

Про порядок призначення субсидій волинянам
У зв'язку із чисельними зверненнями громадян міста Луцька з питання
щодо призначення житлової субсидії особі, яка зареєстрована в житловому приміщенні, але особовий рахунок відкрито на іншу особу, департамент соціальної політики надає роз'яснення.

Відповідно до п. 6 Положення про порядок призначення та надання
населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.95 № 848 із змінами, субсидія призначається одному з членів домогосподарства, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації.

У разі, коли особовий рахунок відкритий не на особу, зареєстровану у житловому приміщенні, громадянам, які мають намір оформити субсидію, потрібно звернутись до департаменту соціальної політики із заявою, декларацією та тимчасовою зміною особового рахунку на заявника.

Департаментом розроблено бланк заяви, на підставі якого організації-надавачі послуг здійснюють тимчасове переоформлення особового рахунку на період призначення субсидії (бланк заяви знаходиться у інформатора департаменту в 109 каб.). При цьому, зареєстрована особа, на яку тимчасово буде відкрито особовий рахунок, повинна мати письмову згоду власника домогосподарства у довільній формі.

В окремих випадках (смерть власника домогосподарства, відмова власника надати згоду на тимчасову зміну особового рахунку) житлова субсидія може бути призначена на підставі рішення комісії та акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: субсидії
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.