Надходження плати за землю на Волині зросли на 40 відсотків

Надходження плати за землю на Волині зросли на 40 відсотків
Протягом І півріччя 2015 року на Волині сплачено 73,9 мільйона гривень плати за землю. Таким чином, до показників минулого року надходження плати за землю зросли на 40 відсотків.

Цей позитив – результат скоординованих зусиль органів ДФС, виконавчої влади та керівників територіальних громад, - наголосив на нараді у Волинській ОДА з питань земельних відносин заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Богдан Шинкарчук.

«Головне управління ДФС у Волинській області ініціювало проведення загальної інвентаризації земель з тим, щоб кожен голова сільради, селища та міста мав достовірну та повну інформацію щодо тих орендарів земельних ділянок, які зобов’язані перераховувати плату за землю.

Відповідно до розпорядження Волинської ОДА від 27.01.15 № 25 в процесі інвентаризації виявлено забезпечено до бюджету додаткових 1,2 мільйона гривень плати за землю. Однак, факти користування земельними ділянками без правовстановлюючих документів, тобто, без сплати плати за землю та розмір орендної плати менше 3 відсотків нормативної грошової оцінки у договорах мають місце», - розповів заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Богдан Шинкарчук.

Відтак, фахівці органів ДФС у кожному районі та містах Волині працюватимуть у спеціальних комісіях, на засідання яких запрошуватимуться землекористувачі, котрі ігнорують вимоги законодавства.

З початку року фахівці органів ДФС здійснюють комплекс заходів з тим, щоб привести у відповідність до законодавчих норм питання справляння плати за землю. Відтак, в ГУ ДФС Волині прогнозують, що результатом цієї роботи стане додаткова сплата в бюджет 2,4 мільйона гривень плати за землю.

«Тепер ми вимагатимемо, щоб представники бізнесу, котрі орендують земельні площі, неухильно дотримувалися вимог щодо відображення в договорах оренди плату за землю в розмірі не менше 3 відсотків від нормативної грошової оцінки землі. В свою чергу, розпорядники земель повинні докласти максимум зусиль, щоб оренда землі мала належне документальне оформлення», - підкреслив Богдан Шинкарчук.

За умови дотримання чинних норм законодавства у сфері земельних відносин та активної участі органів місцевого самоврядування в процесі впорядкування земельних відносин місцеві громади можуть розраховувати на значиме збільшення надходжень плати за землю, що дозволить більш ефективно фінансувати соціально-економічні програми громад, - прогнозують в ГУ ДФС Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: земля, плата
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.