У Луцьку виселяють сім'ю за борги. ФОТО. ОНОВЛЕНО

У Луцьку виселяють сім'ю за борги. ФОТО. ОНОВЛЕНО
На вулиці Стрілецькій виконавча служба виселяє з квартири родину боржників з дитиною поки чоловіка немає в межах міста.

До квартири, що знаходиться на вулиці Стрілецькій, 51, зайшли представники виконавчої служби і міліція. За відсутності господарів, вони висвердлили замок та проникли всередину для опису майна.

Начальник луцької міліції Ігор Муковоз підтвердив, що його підлеглі були на місці події і забезпечували громадський порядок у під'їзді. Виконавча служба звертається до правоохоронних органів зазвичай тоді, коли їм перешкоджають виконувати ухвалу суду, порушуючи при цьому громадський порядок.

За його словами, конфлікт стався через те, що люди яких виселяли з квартири, у свій час взяли іпотечний кредит, який до цього часу не сплатили банку.

«Згідно процедурі, якщо громадянин відмовляється сплачувати банку кошти, які він винен по іпотечному кредиту, або не має змоги його сплачувати, банк звертається до суду. Квартира є власністю банку до того часу, поки люди не сплатять повністю іпотечний кредит. Тому виконавча служба з ухвалою суду прийшла виселяти тимчасових господарів. Людей тричі попереджали про виселення. Міліція жодним чином не причетна до виконання ухвали, а виконувала своє завдання - охорону громадського порядку», - зазначив Муковоз.

На момент прибуття журналістів, на місці події були присутні представники виконавчої служби та міліції, які сперечались з представником господарів будинку, їх родичами та сусідами.

«Господарі належним чином були повідомленні про проведення виконавчих дій, а отже, коли вони відсутні, закон дозволяє нам проводити виконавчі дії примусово», - державний виконавець Лілія Радчук.

Адвокат сім’ї Олександр Чикиринда розповів, що повідомлення про виселення було просто встромлене в двері і його ніхто не бачив, а на самому документі нема розписки про одержання.

Він проінформував, що близько обіду до нього зателефонувала родичка сім'ї і розповіла, що біля квартири зібрались правоохоронці.

Матір чоловіка сімейства Ольга Копанієць розповіла, що їй про примусове виселення повідомили сусіди родини.

«Мені сусіди подзвонили, що на вашому поверсі та у ваші двері лізуть, дрелять, відкривають. Я приїжджаю, бачу вже наш адвокат свариться: «Що ж ви таке робите?, а вони його не слухають, відкривають двері та йдуть до середини, самостійно описують. Поскладали гроші, дорогоцінності – ми описуємо. Діти зараз приїдуть з Києва, що вони тут побачать», - пожалілась жінка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 43
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Это не первый случай беспредела виконавчой служби
помнится один из них уже на том свете Сотник кажется Господи прости, есть Закон который ими не исполняется. В суд их тварей пусть поменяются местами с теми кого выселяют.
Відповісти
У кожного своя робота, є рішення суду виселити, потрібно його виконувати, строки то йдуть, чи виконавці "тварі" самі придумують кого і за , що виселяти? Дуже складна та морально важка робота. Судя виніс рішення, а виконавець винний? Від виконавця нічого не залежить він зобовязаний виконувати свою роботу, а на рахунок "тварей" Ви б не гарячкували б,ніхто не знає, що чекає Вас через хвилину.
Відповісти
А чого ж вони тоді так робко не виконують виконавчі дії щодо стягнення заборгованостей попри рішення трьох судів. Мені чітко і відкрито заявили у виконавчій - не підмажеш, не поїдеш.
Відповісти
Можливо немає з чого стягнути? Цікаво до якого відділі ДВС Ви пред'явили виконавчий документ.
Відповісти
Вас послухати, так ніхто ні в чому не винен. Ні у тому, що в результаті приватизації люди отримали акцій на 5 гривень і 0 дивідендів за 150 років. Ні у кишеньковій приватизації цілих галузей промисловості та монополій. Ну у тому, що оплата комунальних ледь не перевищує мінімальну зарплату. Всі прмо по закону. Зайде в хату - отримає сокирою крізь голову. Захищати житло буду.
Відповісти
Вже якщо коментуєте російською мовою то не "виконавчой" . а исполнительной
Відповісти
Ти ба, розплакались.
А за що виселяют чо` не пишете?
Мо` 20 років ні копієчки квартплати не заплатили, чи кредитів на палац набрали.
Скіко таких хитрозадих - гроші має, а борги не віддає.
Відповісти
Теж здивувало що за причину виселення не слова.
Відповісти
+1 причину висилення хотілося б почути.
П.С. Імхо на рахунок квартплати це не правильно виселяти за борги... Не платить за послуги - відключай послуги.
Відповісти
Незарікайся
Відповісти
+1. то вірно ви написали. Одні мають пахати щоб не прострочити виплату по кридиту, а одні забивають на кредит і потім всі жаліються.
Відповісти
з ваших слів (Пост), виконавча служба просто так вирішила виселети сімю...бо їм мабуть сумно і більше немає чим зайнятися

Відповісти
ВДВС лише виконує рішення суду, у виконавчому документі вказано виселити вони виселяють, які притензії до них можуть бути?
Відповісти
але стаття ) супер)
Повідомлення про виселення встромлене в двері... хаха .... цікавого чому так? може тому що власники знали все прекрасно і ніяк нехотіли отримувати це повідомлення ... навіть адвоката найняли )) не смішіть .... ПРОСТО ТАК НІЧОГО НЕ БУВАЄ !
Відповісти
кредити в банку більш за все... або іпотека ...
Відповісти
Тоді який сенс брати в заставу майно, якщо його не можна конфіскувати. Очевидно причина конфіскації криється в боргах.
Відповісти
Такий адвокт як Чикиринда ще не до такого доведе. Таке враження що за гроши клієнтів він їх підставляє по повній. Хто чув хочаб про одну справу яку довів до пуття на користь довірника цей "адвокатус"?
Відповісти
Дійсно так і є. Не виключено, що він сам в боргах.
Відповісти
Це крутяк! )))
Адвокат-боржник для клiента-банкрута! )))
Відповісти
А до чого тут міліціонери? Вони лише забезпечують, в цій ситуації громадський порядок. Адмін Вам би перед тим, як писати такі заголовки слід проконсуьтуватись з юристом, або ще краще взяти юриста в штат.
Відповісти
на юриста, на коректора, на просто грамотних журналістів. Всі гроші - в Патіо ді фіорі)))
Відповісти
159-100%
Інколи, щось як напишуть, то й не знаєш з якоі сторони розбирати, а люди то вірять..
А на рахунок "беспредела" виконавчоі служби, певно щоб писати такий коментар, спочатку потрібно там попрацювати і побути в шкурі державного виконавця, який просто виконує рішення суду.
Відповісти
популісти-журналісти є таке поняття примусове виконання рішення суду! хотів би я подивитись на тих негативно налаштованих проти двс, щоб вам був хтось винен кошти і не віддавав їх то ви б ходили у двс і казали б що вони нічого не роблять... люди і ви в європу хочете з таким розвитком.... коли мізки будете включати а ? а таких представників як чики ,шеме....жуко...а ,це клоунада.

Відповісти
а ви дурні воюйте на сході!
Відповісти
Одним словом - жовта преса... робить сенсацію з нічого
Відповісти
Вот что за работа журналиста, который "стряпал" сею статью???!!. Написали бы про причины происшедшего. связано ли дело с набранными кредитами или в связи с жульничеством при купле-продаже - что именно послужило причиной сией проблемы?!! Журналистф! будте журналистами а не трепачами
Відповісти
1. Для Пащенка В. - звільніть автора статті, якщо він перебуває з ВП у трудових відносина, оскільки стаття написсана дуже однобоко.
2. Для співчуваючих недобросовісним боржникам - впевнений на 100%, що заборгованість за комунальні послуги тут ні до чого, виселяють за велетенську заборгованість по кредиту. Люди кошти взяли, не повернули, а у квартиру (заставну) ще й дітей малолітніх прописали. А зараз соплі жують - квартиру віддавати за борги не хочуть, але як добре у свій час розкошувалось за чужу кошти - то не на свою зарплату жити.
3. Для журналіста - перед висвітленням теми, хоча б майте уявлення про ЗУ, яким врегульовані вказані питання. А то написали, що серед "білого дня виселяють" ніби це незаконно. Аколи ж неуку це повинні були зробити - о 3-й годині ночі чи як?
4. Пащенку В. - зробіть щось з цим писакою...
Відповісти
Цікаво, сам хоч читав? Той, хто писав? Чи редактор? "Поки чоловіка не було в місті", "поки сім`ї не було в місті"! Ви хоч для себе уявлення про ситуацію складіть!
Відповісти
варто сто разів подумати перед тим як брати кредит... ризики існують завжди і треба об'єктивно оцінювати свої фінансові можливості... так дітей шкода, які з батьками опиняться на вулицю, але у цьому винні самі батьки
Відповісти
Суд просто так не винесе рішення по виселенню боржника з неповнолітніми дітьми. Очевидно у власності є ще нерухоме майно житлового призначення.
Відповісти
Іпотека квартира власність банку.оцініть дії адвоката.п Пащенко Володимиру дякую за об'єктивні новини.
Відповісти
Банк тупий нема совість.украіна криза мало зарплата пенсія. Банк процент багато народ мучити раб кредит
Відповісти
Не смійте поливати брудом ім'я Івана Сотніка. Він був світлою і порядною Людиною! Він пішов воювати заради достойного життя і кращого майбутнього і віддав найцінніше- своє життя.
Відповісти
банк продав цю квартиру разом з мешканцями на аукціоні, про який знав лише банк і пройдисвіт-покупець. мешканці взнали про це, коли їх прийшли викидати на вулицю.
Відповісти
Прходячі - проходь. Квартири продаються на прилюдних торгах, де інформація є загальнодоступною для всіх і кожного.
Відповісти
в статті є адреса - поспілкуйся з людьми, що тепер на вулиці.а урагани дмуть,проте недового ілише раз. еге ж
Відповісти
тут коментарі деякі є фахові видно що пишуть банкіри,д/виконавці, і знаючі ситуацію решикі. В нашому законодавстві є таке поняття змагальність сторін.Ви хочете сказати що боржники нічого не знали,навіть суд першої інстанції виночить
рішення на другому судовому засіданні якщо сторони не явились на перше. А хочу сказати наступне: держ виконавеці які кліпають бумажкі не повинні ходити на виселення,має бути спец група міліції яка все фільмуватиме так само з понятими.Це. є однією з причин кризи бо люди не віддають борги,різні борги.
Відповісти
на дверях не треба економити
Відповісти
"Стрєляй в партізанку!... Ой! Ліфчік парвался..."
Відповісти
а я відсудив у банка своє право не сплатити кредит. Коли брав то заробітки буди одні, а коли курс доллара піднявся заробітки пропали взагалі, банк настоював, тому сам пішов до суду. Причиною звернення до субду і впевненість полягала в тому що коли брав кредит то його застрахували...... Скористався правом страховки і все получилось. а банк за хмари загнав. Банк має право відбирати тільки те майно яке знаходиться у заставі. І то не заберати і виставляти на торги. Забирають майно тільки судді, депутати, і інші мажорчики які поклали око на те майно. Закони читайте уважніше і не лінуйтесь самі у всьому розберетесь.
Відповісти
А виконавчу потрібно ліквудувати взагалі. Одні хабарники там сидять. Якщо маєш штраф ДПС то не обовязково його взагалі платити, можна з коньяком і цукерками у виконавчу прийти і все......
Відповісти
Дурдом у тій країні! Хочеш бути патріотом, хочеш працювати ЧЕСНО, податки платити на користь державі, а получається що горбатишся на депутатів і все. От і приходиться давати взятки і працювати не чесно. А вони потім кажуть КОРУПЦІЯ! Про яку АНТИКОРУПЦІЙНУ діяльність можна говорити якщо у нас в крові КРАСТИ і БРЕХАТИ. Приходить до влади весь такий бідний пошарпаний, нічого не зробив ще на користь країни а вже мілліонером став..... От так і живемо
Відповісти