Як українці заробляють на контрабанді: сірий імпорт і "піджаки" на кордоні. ВІДЕО

Як українці заробляють на контрабанді: сірий імпорт і "піджаки" на кордоні. ВІДЕО
У Закарпатті діє понад 50 контрабандних угруповань. Про це заявили в Держприкордонслужбі.

Пише ТСН.

Ця проблема не є лише регіональною – в усіх прикордонних областях люди беруть участь у різноманітних схемах контрабанди.

Товари везуть в обидва боки, як через пункти пропуску, так і поза ними. Раніше до країн ЄС переправляли дешеві в Україні та дорогі за кордоном товари – цигарки, горілку, спирт, цукерки. Для цього жителі прикордонних районів скуповувалися в Україні на обсяги, допустимі для індивідуального споживання, а на протилежній стороні кордону здавали товар оптовикам.

Тепер, кажуть, ціни майже зрівнялися, тому здійснювати щоденні мандрівки стало невигідно. Сенс є лише у великих партіях контрабанди – наприклад, на Волині невеличкими літаками українці скидають блоки з цигарками у визначені місця на території Польщі.



З-за кордону везуть оптові партії товари наступним чином. Фури розвантажуються поблизу кордону. На місце приїздить мікроавтобус із українцями, котрі беруть вантаж у розрахунку на кількість осіб, аби дотриматися норм закону – 50 кг або 500 євро вартості на людину. Після чого це перевозиться через кордон начебто для власних потреб і не підлягає розмитненню.

В Україні перевізники розвантажуються, отримують гроші, а різні товари без сплати мита та податків йдуть у магазини. Зупинити таку діяльність складно, бо вона формально не порушує норми законів.

А ще поблизу прикордонних постів з обох боків стоять так звані піджаки. Їх за винагороду підсаджують до своїх машин, якщо ліміт товару, що перевозиться, перевищено. Тоді в розрахунку на кількість осіб він не підлягатиме оподаткуванню.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви про "крупну рибу" пишіть, а не про "дрібні сошки"...
Відповісти
Останні новини
Як українці заробляють на контрабанді: сірий імпорт і "піджаки" на кордоні. ВІДЕО
17 липень, 2015, 05:08