Ходити по Волині зі зброєю - злочин

Ходити по Волині зі зброєю - злочин
Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик заявив, що будь-яка особа, котра носить зброю по вулиці, і не є при цьому правоохоронцем, є злочинцем. «Наявність людини із зброєю на вулиці, окрім правоохоронця, – це злочин», - зауважив посадовець.

Повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Проте, таку заяву очільника області вважають з одного боку очевидною - якщо людина не має на то дозволу, а з іншого - популістичним дублюванням риторики президента України, оскільки підстав для таких гучних заяв на Волині немає.

Коментувати очевидні речі посадовець заходився під час розширеної наради з земельних питань стосовно інвентаризації та надання ділянок учасникам АТО.

Голова облдержадміністрації під час наради наголосив на тому, що, вулицями ходять озброєні люди, буцімто, через «м’яку позицію держави».

В словах і діях губернатора, зі слів голови Спілки власників зброї Волині Ігоря Алєксєєва, можна прослідкувати певну логіку, адже пан Гунчик намагається дублювати риторику президента України Петра Порошенка:

«Це як при Леніну було: посадовець чує, що сказав керівник вищого рангу і починає фанатично на 120% дублювати це. Те, про що він говорив (Володимир Гунчик, - авт.) озвучив позавчора президент, посилаючись на досвід війни в Хорватії. Тоді намагались зупинити безчиння, коли кожен чоловік носив з собою по вулиці автомат».

Проте голова Спілки власників зброї Волині зауважує, що ця ситуація не має нічого спільного з волинськими реаліями. Натомість, таким чином владці намагаються залякати населення, штучно нагнітаючи ситуацію:

«Те, що ми зараз спостерігаємо, ці вислови президента та губернатора, доведе нас до Північної Кореї, де навіть приватні автомобілі заборонені. На мою думку, держава повинна бути не жорстким диктатором, а менеджером, регулятором ситуації»

Зважаючи на те, що, зі слів Алєксєєва, востаннє озброєну людину побачити на вулицях Луцька можна було, хіба, після подій Революції гідності, заяви голови волинської ОДА звучать дещо дивно.

«Виглядає це ненормально по відношенню до людей. Бо забороняти те, що ми і так не робимо, це занадто. Такі заяви можна назвати чистим популізмом президента, який підхопили посадовці на місцях», - резюмує голови Спілки власників зброї Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пістолет дуже легко лягає в сумку планшет. І якщо ви його не бачите, то це не означає що його нема.
Відповісти
В футляр з під лиж легко вміщуеться рпк, я так гуляю
Відповісти
але, на жаль, мозги не завжди вписуються в череп голови
Відповісти
"Мозок". "Мізки" а не "Мозги". Хорошого дня.
Відповісти
не розбираєтеся Ви на поезії
тут я римував: мозгИ - головИ
Відповісти