Що розкопали археологи у Камені-Каширському. ФОТО

Що розкопали археологи у Камені-Каширському. ФОТО
Волинські археологи завершили дослідження на місці будівництва (відновлення) церкви Святого Іллі у місті Камені-Каширському. Храм був побудований у 1700 році, неподалік від давньоруського городища і окольного міста середньовічного Каменя.

Про це пише ВОДТРК.

Однак у квітні 2015 року він згорів. Після цього настоятель храму отець Стефан (Михалюк) задумався над відновленням святині. Почалося усе з проведення археологічних досліджень, участь у яких взяли працівники ДП “Волинські старожитності”.

Як розповів заступник директора з наукової роботи ДП “Волинські старожитності” Сергій Панишко, археологи сподівались знайти на місці колишньої церкви сліди культурного шару давньоруського часу і, можливо, залишки храму того ж періоду. Адже лише за 50 м від території церкви розміщено городище, яке він досліджував на початку 1990-х років і виявив два періоди існування давньоруського Каменя: ХІІ – перша половина ХІІІ ст. і друга половина ХІІІ ст., так звана “післямонгольська доба”.

Проте в ході археологічних робіт виявлено культурний шар лише нової доби – XVIII – початку ХІХ ст., що представлений залишками фундаментів церкви 1700 р., фрагментами керамічних виробів, трьома мідними монетами та похованнями, які були знищені під час будівництва церкви на початку XVIII ст. Серед знахідок є і фрагменти одягу священика, що можуть дати цікаву інформацію для археологів, істориків та етнографів. Про це повідомили у прес-центрі ДП “Волинські старожитності”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А я думав бурштин знайшли)
Відповісти
Останні новини
Що розкопали археологи у Камені-Каширському. ФОТО
17 липень, 2015, 11:14