У Луцьку депутат Микола Яручик вислухав побажання мешканців ЛПЗ

У Луцьку депутат Микола Яручик  вислухав побажання мешканців ЛПЗ
Депутат Луцької міськради Микола Яручик зустрівся з мешканцями свого виборчого округу, щоб поспілкуватись і почути пропозиції та проблеми, які турбують лучан.

Жителі одного з будинків, що знаходиться в районі ЛПЗ, прийшли на зустріч з депутатом Луцької міської ради Миколою Яручиком. Кожен з присутніх мешканців задавав запитання і висловлював свої пропозиції депутату.

Натомість Микола Яручик почав спілкування з новини про те, що планується облаштування їхньої прибудинкової території, оскільки йому з депутатом Луцької міської ради Євгеном Ткачуком вдалося отримати на цей ремонт кошти з міського бюджету.

«Минулого року ви висловили бажання, що хочете, аби ми облаштували прибудинкову територію і тоді я з Євгеном Ткачуком, по можливості, організували ремонт частини дороги від вулиці Станіславського у ваш двір. Зараз мова йде про облаштування прибудинкової території навколо будинку. Відтак ми провели розмову з міським головою, і дякуючи Миколі Романюку, нам вдалося залучити кошти на ремонт прибудинкової території»,- сказав Микола Яручик.

Як стало відомо, саме ця прибудинкова територія буде ремонтуватись в кінці вересня або ж в середині жовтня. Як пояснив депутат, зараз бригада ремонтує одну з вулиць міста, далі ремонт планують в його виборчому окрузі на бульварі Дружби Народів, 15, а вже потім черга дійде і до їхньої прибудинкової території.

За словами Миколи Яручика, перед початком ремонту прибудинкової території на бульварі Дружби Народів, 15, він приїхав туди з Миколою Романюком і начальником департаменту ЖКГ Іваном Кубіцьким, щоб вияснити, де люди хочуть стоянку, асфальтове покриття та інше. Після цього затвердили план і вже через два - три тижні там будуть починати ремонтні роботи.

«Як тільки ремонт на бульварі Дружби Народів закінчиться, тоді ремонтна бригада переходить до вас, орієнтовно плануємо, що це буде кінець вересня – середина жовтня», - зазначив Микола Яручик.

Таким чином, користуючись досвідом з жителями бульвару Дружби Народів, 15, депутат запропонував мешканцям будинку на вулиці Станіславського висловити свої побажання щодо ремонту і благоустрою прибудинкової території наголосивши, що залучити ці кошти було вкрай важко, адже на це були об'єктивні причини.

«Хочу сказати, що нам було важко залучити ці кошти з бюджету міста на ремонт прибудинкової території вашого будинку, адже у вас велика заборгованість за теплопостачання. Тому я хочу подати депутатський запит про те, що ви до мене звернулися з проханням проконтролювати ремонт прибудинкової території, тому що нам з вами варто втримати і використати правильно ці кошти. Адже наразі наша мета з Євгеном Ткачуком, щоб у вас до жовтня був асфальт і облаштована прибудинкова територія», - зауважив Микола Яручик.

Натомість основним проханням людей було асфальтування прибудинкової території, освітлення та облаштування стоянки. Також жителі будинку звернули увагу депутата на ігровий майданчик і висловили побажання, щоб під час планування ремонтних робіт врахували і облаштування належного вигляду дитячого майданчика. Раніше на цей майданчик, завдяки депутату, було завезено пісок, а до цього Микола Яручик виділив на облаштування дитячого майданчику власні кошти в сумі десять тисяч гривень.

«Хочемо, щоб обгородили цей дитячий майданчик. Закопати стовпчики і огородити ми й самі зможемо, але нам потрібно, щоб міська рада виділила кошти на закупівлю матеріалів. Також варто облаштувати на майданчику й додаткові ігрові елементи - карусельки, гойдалки та інше», - мовив житель будинку по вулиці Станіславського Ігор.

Окрім питань з облаштування прибудинкової території, люди піднімали й такі проблеми - як встановлення теплових лічильників, руйнування штукатурки й стін в під'їздах через діряві дахи протікання труб, відсутність світла і наявність води в підвалі.

В один з таких під'їздів Миколу Яручика запросила мешканка будинку. Депутат разом з жильцями оглянув майже кожен поверх. Жителі з восьмого та дев’ятого поверхів жалілись на те, що двері на горище старі і без замка, тому там наркомани і бомжі «облюбували» собі місце, тому горище перетворилось фактично на смітник.

Депутат уважно вислухав проблеми жильців свого виборчого округу і попрохав свого помічника записати кожне питання і пропозицію від людей. На місці Микола Яручик намагався одразу ж знайти варіант вирішення кожної озвученої людьми проблеми.

Окрім того, Микола Яручик дав своєму помічнику доручення у вихідні дні зайти в кожну квартиру, записати всі прохання і проблеми, які вони озвучили і зібрати підписи, щоб депутат зміг винести на розгляд чергової сесії міської ради ці питання та на засіданні сесії Луцької міської ради виступити з депутатським зверненням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вислухав то одне, а о якби ще почув, а ще краще вирішив ті проблеми, то було б добре. Але то вже після виборів, бо за 5 років ще не встиг навіть вислухати всіх.
Відповісти
Тролі вперед! Ти читаєш уважно взагалі??? )))
Відповісти
Уши для того и присутствуют, чтобы в них что-то слушать............а то, что звук сквозняком проходит - энто уже полемика )))
Відповісти
Яручик молодець. Вже багато доброго зробив для простих людей.
Відповісти
Мені здається що ходити по квартирах ходити не варто,це липня трава часу. Можливо краще зробити загальний перелік проблем і занести це у приймальню пана Яручика.
Відповісти
А чому не штрафануть ЖКХ адже це їхня парафія прибирати прибудинкові території і під'їзди. Це дуже добре що пан Яручик допомагає мешканцям але ж і ЖКХ мають щось робити адже люди за це платять.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку депутат Микола Яручик вислухав побажання мешканців ЛПЗ
17 липень, 2015, 12:13