Лучанам повернуть у власність землю біля парку

Лучанам повернуть у власність землю біля парку
Прокуратура Луцька через суд повертає місту земельні ділянки на вулиці Космонавтів біля парку 900-річчя Луцька, які передали в приватні руки.

Про це йдеться у звіті прокурора Луцька про стан законності на території міста перед міською радою.

Йдеться про ділянки площею 0,1 га вартістю 302 тисячі гривень на вулиці Космонавтів, що межує з парком 900-річчя Луцька. У листопаді 2014 року прокуратура Луцька провела перевірку з приводу порушень вимог земельного законодавства під час передачі у 2001 році у власність лучанам цих земельних ділянок.

Встановлено, що незважаючи на те, що рішення виконкому Луцької міської ради про надання у власність громадянам цих земельних ділянок визнане незаконним і скасоване Луцьким міськрайонним судом за позовом прокурора міста Луцька в 2002 році, розпорядженням Луцького міського голови у 2009 році, з посиланням на скасоване судом рішення виконкому, земельним ділянкам присвоєно поштові номери та видано державні акти про право власності на земельні ділянки.

Тому прокурор Луцька звернувся до Луцького міськрайонного суду із позовами до Луцької міської ради, Управління Держземагентства України у Луцькому районі та власників ділянок про визнання недійсними державних актів на право власності, скасування їх державної реєстрації та повернення земель у власність громади.

На сьогодні один позов прокурора задоволено, ще 7 позовів про повернення в комунальну власність громади обласного центру земельних ділянок, площею 0,7 га загальною вартістю 2,1 млн. грн. перебувають на розгляді у суді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
неправда
Відповісти
Най не мріє Сівак-Кобиляча д.па, що він буде рулити по новому ділянки.
Відповісти
Останні новини
Лучанам повернуть у власність землю біля парку
17 липень, 2015, 13:08