Людяність не дозволила «Чорному Тюльпану» припинити діяльність

Людяність не дозволила «Чорному Тюльпану» припинити діяльність
Місія «Чорний Тюльпан» (Вантаж -200), незважаючи на заяву про припинення діяльності, поки продовжує свою роботу з пошуку загиблих в зоні АТО, інформує ВСЕКОММЕНТАРИИ.com.

Про це повідомив керівник місії Ярослав Жилкін, що розмістив 16 липня у четвер на своїй сторінці в Facebook інформацію про припинення пошукової діяльності. «Ми вчора заявили про це (про припинення пошуків. - Ред.). Але по факту не вистачило сміливості чи совість не дозволила, зробити це. Хлопці сьогодні виїхали о п'ятій ранку. Нехай навіть на лисій гумі, але поїхали в бік Сєвєродонецька для того, щоб забрати чергового «двохсотого», - повідомив Жилкін.

За його словами, заява 16 липня була обумовлена безліччю проблем, що накопичилися за останній час у шукачів, у вирішенні яких держава не виявляє особливої ​​активності. «Людина, відповідальна у мене за комплектацію груп, сказала мені, що немає грошей на купівлю квитків, щоб хлопці (пошуковики. - Ред.) просто приїхали на наступну ротацію. У нас же при кожній ротації люди приїжджають і живуть якийсь час на базі. Для того, щоб вони туди приїхали, потрібно купити квитки. Хтось добирається на поїзді, хтось на автобусі, хтось на своєму транспорті. І їх проїзд, і проживання потрібно забезпечити», - говорить він.

Проблеми у місії, за його словами, сьогодні і з транспортом. «Мене поставили перед фактом, що 40 тисяч гривень потрібно для того, щоб відремонтувати дві машини, які стоять у Дніпропетровську, що гума на одній єдиній машині, яка у нас залишилася справною, абсолютно лиса», - розповів пошуковик.

Все це і підштовхнуло до того, щоб заявити про припинення діяльності місії, зазначив він, адже розмови з «відповідальними особами» на тему вирішення відповідних проблем результату не приносять. Однак, за його словами, інформація про припинення діяльності відразу знайшла відгук у громадськості.

«Зараз така ситуація вийшла - я це написав від відчаю, а не з проханням, щоб перемкнути на волонтерів, а після цього отримав відгук. На мене вийшли кілька людей, які готові допомогти: один - транспорт відремонтувати, хтось там готовий колеса купити, хтось просто гроші перерахувати. Тому я вже не готовий сказати, що ми зовсім зупинимося», - додав він.

При цьому, за його словами, невідомо поки, якою буде реакція з боку офіційної влади на заяву. «Якщо дозволять нам далі працювати (бо можуть просто фізично не дати працювати) будемо ще «крутитися ». Завдяки тому, що вчора написали, люди ось відгукнулися і готові допомогти. Тому будемо дивитися, як далі розвиватиметься ситуація», - сказав Жилкін.

З його слів, проблема сьогодні навіть дещо глибше, ніж просто в недостатньому забезпеченні пошуковиків. «Наша місія створена виключно для поїздок на ту територію, яка непідконтрольна українській владі. Тому що ніхто інший це зробити не може. Не може військовий сісти й поїхати туди, провести переговори і забрати загиблих. Це дозволено лише цивільним особам», - говорить він.

Проте зараз на плечі місії лягає і перевезення загиблих з прифронтової зони, і доставка їх додому. «Гинуть люди, але ні в армії, ні в кого немає відповідного транспорту, щоб хоча б з прифронтового моргу привезти тіла в Дніпропетровськ, а потім звідти або з того ж Запоріжжя доставити загиблих солдатів на батьківщину. От ми зараз останнім часом свій транспорт вбиваємо на такі відрядження», - розповідає він.

«Тобто ми зараз невластивим собі завданням займаємося. Ми доставляємо загиблих солдатів безпосередньо додому вже. Але це ж не наша задача. При цьому ми не можемо дати собі права відмовити в цьому, тому що розуміємо, що їх чекають близькі. Для них кожен день - це болісна біль. Я ж кажу: «Хлопці, у вас транспорту немає, ви ж повинні поставити завдання в Кабмін, куди завгодно. Скажіть, що потрібно придбати це все». Але знаєте: хтось же це виконує - значить це вирішено», - нарікає він.

«Ми живемо сьогоднішнім днем. Ось кожен день прокидаємося, «по засіках поскребли», гаразд, нашкребли - поїхали. І ось так день у день уже десять місяців. Це вже досить довгий термін для того, щоб випробувати на міцність і нерви, і сили. Відчуваєш, що ти один на один з проблемою », - зазначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Людяність не дозволила «Чорному Тюльпану» припинити діяльність
17 липень, 2015, 14:45