У Верховній Раді вже призначили дату виборів

У Верховній Раді вже призначили дату виборів
Народні депутати ухвалили постанову №2148а «Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році».

Як повідомляє Укрінформ, відповідне рішення підтримало 237 депутатів. Згідно з текстом постанови, чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів призначені на неділю, 25 жовтня 2015 року. Відповідно до постанови, чергові вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, усіх місцевих рад та усіх сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополь не призначаються і не проводяться.

Своєю чергою, під час виступу у парламенті лідер фракції БПП Юрій Луценко оголосив про внесення до постанови правки, згідно з якою вибори на територіях Донецької і Луганської областей, які визначені у постанові Верховної Ради від 17 березня 2015 року тимчасово окупованими, місцеві вибори також не призначатимуться.

Водночас, за його словами, на територіях Донбасу, які контролюються українською владою, але у разі визнання неможливості провести на них вибори згідно із законами України і зі стандартами ОБСЄ, не поводитимуться.

Луценко зазначив, що рішення про не проведення на таких територіях місцевих виборів прийматиме ЦВК з подальшим невідкладним поданням цього рішення до Верховної Ради.

Разом з тим він підкреслив, що місцеві вибори в цих районах будуть призначені за умови «припинення тимчасової окупації та збройної агресії РФ проти України, а саме виведення незаконних збройних формувань, керованих Росією, російських окупаційних військ та військової техніки з території України, відновлення повного контролю України за державним кордоном України, роззброєння всіх незаконних збройних формувань та найманців, які діють на тимчасово окупованій території України, відновлення конституційного ладу та правопорядку, забезпечення безпеки громадян».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.