Директора підприємства змусили повернути 150 тисяч грн зарплати

Директора підприємства змусили повернути 150 тисяч грн зарплати
За втручання прокуратури Луцького району керівництвом одного із підприємств відшкодовано 155 тисяч гривень заборгованої зарплати.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Наприкінці січня 2012 року прокуратура Луцького району порушила кримінальну справу щодо директора приватного підприємства ВКП «Волиньгранпостач» Сергія Копитка за фактом безпідставної невиплати ним заробітної плати працівникам.

Перевірка, яку провела прокуратура району із залученням спеціалістів Територіальної державної інспекції праці в області, встановила, що працівникам «Волиньгранпостачу» заборговано понад 155 тисяч гривень. І хоча на розрахунковий рахунок та в касу підприємства надходили значні суми коштів, вони, всупереч чинному законодавству, були використані не на виплату зарплати, а на інші видатки.

Розглянувши по суті кримінальну справу про обвинувачення Сергія Копитка у вчиненні злочину, передбаченого ч.1ст.175 Кримінального кодексу України, Луцький міськрайонний суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 8,5 тисячі гривень.

У ході досудового слідства директор ПП ВКП «Волиньгранпостач» відшкодував майже сто тисяч гривень заборгованої працівникам платні. Наразі заборгованість ним уже повністю погашена.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Директора підприємства змусили повернути 150 тисяч грн зарплати
02 липень, 2012, 17:05