«Нормандська четвірка» домовилась про виконання мінських домовленостей

«Нормандська четвірка» домовилась про виконання мінських домовленостей
Лідери «нормандської чертвірки» Меркель, Олланд, та Путін погодились, що умови мінських домовленостей для вирішення конфлікту на Донбасі мають бути виконані до кінця 2015 року.

Повністю виконати мінські домовленості, укладені для врегулювання конфлікту на сході України, вимагали під час телефонної розмови ввечері у п'ятницю, 17 липня, лідери держав "нормандської четвірки" - канцлерка ФРН Анґела Меркель, президенти Франції Франсуа Олланд, України Петро Порошенко та Росії Володимир Путін. - повідомляє DW/

Це була їхня перша розмова після 30 квітня цього року, наголошує агенція AFP.

Напередодні український парламент більшістю голосів вирішив внести у свій порядок денний проект змін до Конституції щодо децентралізації та спрямував його на розгляд Конституційного суду.

Меркель та Олланд відзначили важливість ухвалення Радою цих рішень.
Крім того, президент Франції закликав зберігати темпи української конституційної реформи, щоб умови мінських домовленостей були повністю виконані не пізніше кінця 2015 року. З ним погодились співрозмовники.

Своєю чергою, Петро Порошенко заявив, що Україна, на відміну від Росії, дотримується мінських домовленостей, та наголосив на необхідності "безумовного і негайного звільнення усіх заручників, у тому числі громадян України, які незаконно утримуються на території Росії", включаючи кінорежисера Олега Сенцова та льотчицю Надію Савченко, повідомляє прес-служба українського президента.

Учасники діалогу у "нормандському форматі", крім того, вимагають терміново відвести танки і легкі види зброї від лінії зіткнення на Донбасі, вжити заходів задля демілітаризації та розмінування територій в районі села Широкиного, а також забезпечення безперебійної роботи членів Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва у Європі.

Президент Росії Володимир Путін під час діалогу "черговий раз підкреслив, що важливою умовою врегулювання є налагодження прямого діалогу київської влади з представниками Донецька і Луганська, у тому числі в рамках контактної групи", - передає прес-служба Кремля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ми воюємо до останнього патрійота!
Відповісти
це мідний таз
Відповісти
Останні новини
«Нормандська четвірка» домовилась про виконання мінських домовленостей
18 липень, 2015, 09:18