Чеченка-військова АТО розповість лучанам, що відчуває жінка, яка виборює свободу

Чеченка-військова АТО розповість лучанам, що відчуває жінка, яка виборює свободу
Військова Аміна Окуєва приїде у Луцьк, аби розповісти чим відрізняються українські мрїї від мусульманських та що відчуває жінка, яка вже багато років пліч-о-пліч з чоловіками виборює право на свободу.

Аміна Окуєва виступить на гутірковій сцені фестивалю «Бандерштат», повідомляють організатори фестивалю.

Чеченка за національністю, одеситка за народженням та медик за освітою, Аміна Окуєва з початку військової інтервенції на Сході служить в батальйонї «Київ – 2». Не зважаючи на те, що жінки на війні – явище рідкісне, Аміна каже, що військова справа їй подобається і вона навіть замислюється над тим, щоб після закінчення війни пов`язати своє життя з військовою медициною.

Не виключає Аміна й того, що може зайнятися миротворчою діяльністю, адже, на жаль, є ще достатньо місць, де для вирішення збройних конфліктів потребується втручання миротворців.

Окуєва встигла пожити в Чечні та на власні очі побачити жорстокість правлячого режиму Росії, пригнічення простих людей за інакомислення, продажність чиновників та кров. Може, саме це зробило з неї, правовірної мусульманки, жінку-воїна. Але є інша, особиста, причина зацікавленості Аміни в боротьбі проти політики Кремля. Ім`я тій причині – Адам Осмаєв, чоловік Аміни.

Аміна та Адам познайомились в Одесі, де останній намагався знайти захист від російської влади. На той час йому було висунуто звинувачення в тероризмі та замах на Путіна. В січні 2012 року його все ж затримали, вирок – 10 років позбавлення волі. Після падіння режиму Янкуовича прокуратура повторно переглянула справу чоловіка та зменшила термін перебування в неволі з 10 до 2 років та 9 місяців. Загалом, більше двох років Осмаєв перебував за гратами, Аміна ж весь цей час намагалась перемогти бюрократичну машину та виборювала його свободу.

Зараз Адам Осмаєв на волі – його звільнили в залі суда. За три доби після цього він поїхав на Схід та поповнив ряди бійців миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва, підрозділ якого й очолив після смерті Іси Мунаєва. Аміна ж – на Сході України, втілює в життя свою мрію.

«Я хочу, щоб всі народи вийшли з-під гніту Російської Імперії та почали будувати самостійне, вільне майбутнє», – каже Аміна.

На Бандерштаті військова розповість чим відрізняються українські мрїї від мусульманських та що відчуває жінка, яка вже багато років пліч-о-пліч з чоловіками виборює право на свободу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
лікуй людей - і все буде хвайно!
Відповісти
Нехай Кадирову розскаже.
Відповісти
Улачи Амине и её боевым братьям.
Відповісти
А не поїхала б ця Аміна до себе на Батьківщину. а то Україна стає все більше схожа на відстійник усіляких вигнанців - від Міккі Саакашвілі - до звичайних грузинських злодюг, що квартири чистять.
Відповісти
Ось вам ціна путінської "демократії": у багатьох вихідців з Волині, котрі нині мешкають в РФ, язики від страху запали в ..., їнші ж намагаються перечекати, як дурну хворобу, котра ж колись мине..
Відповісти
Останні новини
Чеченка-військова АТО розповість лучанам, що відчуває жінка, яка виборює свободу
18 липень, 2015, 20:32