Члени Тимчасової слідчої комісії допитали основних фігурантів подій у Мукачевому

Члени Тимчасової слідчої комісії допитали основних фігурантів подій у Мукачевому
Керівник політичного крила "Правого сектора" в Закарпатті Олександр Сачко і народний депутат Михайло Ланьо розповіли свої версії подій, що відбулися на базі "Антарес" 11 липня, Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради щодо конфлікту в Мукачевому.

Про це інформує Дзеркало тижня з посиланням на народного депутата Антона Геращенка.

Геращенко поінформував, що, зі слів Сачко, 7 липня керівнику служби безпеки "Правого сектора" Артуру Керімову зателефонував помічник Ланьо Артур Пашкуляк і сказав, що його шеф хоче зустрітися з керівником бойового крила ПС і поговорити - нібито про те, що ПС заважає Ланьо та його команді.

Пашкуляк призначив час і місце зустрічі. На уточнююче питання, чим саме ПС завадив нардепу, Сачко відповісти не зміг, однак додав, що, за його інформацією, Ланьо займався підвезенням тітушок в Маріїнский парк і це "швидше за все конфлікт між колишнім членом Партії регіонів і ПС".

За словами представника ПС, актив організації вирішив відправитися на зустріч з Ланьо в бойовому спорядженні і обмундируванні, щоб показати свою силу.

"Завдання стріляти ніхто не ставив і не планував. Все робилося для того, щоб справити враження на Ланьо", - цитує народний депутат слова Скачко.

У той же час, пише Геращенко, сам Ланьо спростовує твердження представників "Правого сектору", що саме він був ініціатором зустрічі на базі "Антарес". За його версією, ініціатива зустрічі 11 липня належить керівнику військового крила ПС Роману Стойко.

Як стверджує Ланьо, на зустрічі зі Стійко вони обговорювали питання лікування поранених бійців ПС в санаторіях Мукачевого, ситуацію в Донбасі, в Україні та на Закарпатті, інші теми.

З часу початку зустрічі минуло 10 хвилин, як з вулиці пролунав фатальний постріл (при цьому Ланьо стверджує, що у 6-7 його охоронців і помічників, які перебували на базі в цей час, не було вогнепальної зброї).

Після цього в кабінет зайшов його помічник і сказав, що у дворі пострілом в голову був убитий один з відвідувачів бази.

"Роман Стійко в присутності Михайла Ланьо отримав інформацію від своєї людини, що постріл стався тому, що одного з бійців ПС спровокував один із чоловіків, який був на базі", - пише Геращенко.

"У той же час на запитання про нібито участь в організації доставок тітушок в Маріїнський парк Ланьо відповів категоричною відмовою", - додав нардеп.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.