Українці не користуються російським газом вже два тижні

Українці не користуються російським газом вже два тижні
З 1 липня Україна призупинила закупівлі газу у Росії.

Україна вже два тижні не використовує газ з Росії, наповнюючи сховища газом зі Словаччини та користуючись власним видобутком. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин в інтерв'ю 5 каналу.

«Протягом останніх двох тижнів ми не отримуємо газу для нашого власного споживання чи використання. Росія транзитує збільшений об'єм газу, через українську ГТС прокачується газ, але ми його не залишаємо для себе. Ми зараз закачуємо газ у сховища в об'ємі приблизно 30 мільйонів кубів щодня, приблизно 14-15 мільйонів ми отримуємо зі Словаччини, 15 – нам залишається з власного видобутку, який ми закачуємо в сховища», - заявив Демчишин.

Нагадаємо, з 1 липня 2015 року Україна призупинила закупівлі газу в Газпрому, оскільки сторонам не вдалося погодити відповідну додаткову угоду до контракту на третій квартал. Київ, зокрема, не влаштувала запропонована російською стороною ціна в 247,18 долара (включаючи знижку в 40 доларів). При цьому, як заявляв оператор української газотранспортної системи Укртрансгаз, транзит газу з РФ до Європи здійснюється безперебійно і в повному обсязі.

Зараз Україна отримує газ тільки реверсом з Європи. З 1 по 13 липня зі Словаччини Україна імпортувала 186 мільйонів кубометрів газу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гейропа стала добувати свій газ? Ще й нам дає!
Відповісти
і словаки в дамках, а в дураках- здогадайтесь з першого разу
Відповісти
Останні новини
Українці не користуються російським газом вже два тижні
20 липень, 2015, 06:49