Як демобілізовані волиняни започатковують власний бізнес

Як демобілізовані волиняни започатковують власний бізнес
У Луцьку демобілізовані учасники АТО стають безробітними, аби відпочити, а вже потім знову повертатися до роботи. Про це у коментарі Волинському інформаційному порталу розповів директор Луцького міського центру зайнятості Едуард Неймарк.

До міського ЦЗ, за словами керівника служби, звернулося небагато демобілізованих учасників АТО – 51 особа, з яких 47 набули статус безробітного. Адже із загальної кількості мобілізованих багато було пацюючих, за якими на підприємствах лишилися закріплені робочі місця. Тож безробітних мало.

Хоча були такі, що по поверненні зі Сходу звільнилися з роботи та прийшли у центр зайнятості. Деякі щиро зізналися, що хочуть просто відпочити, тому просили нікуди певний час їх не направляти.

«Адже той період часу, коли були мобілізовані, по різному відображається на людях – на психічному стані, фізичному здоров’ї», - зазначив Едуард Неймарк.

Разом з тим для демобілізованих учасників АТО у центрі зайнятості проводять різні семінари, організовують навчальні курси, в тому числі щодо започаткування власної справи. Так, вже п’ятеро осіб отримали одноразову грошову допомогу по безробіттю для започаткування власної справи.

«Більшість з них були з вищою освітою і довідками про достойні доходи. Тобто була досить значна сума тієї одноразової допомоги для започаткування власної справи», - зазначив директор міської служби центру зайнятості.

Окрім того, за його словами, проводять семінари і для членів сімей учасників АТО. Працювали з ними і психологи, розповідали, як разом легше пережити стрес. Центр зайнятості також допомагає родичам із пошуком роботи. А для дітей тут проводять профдіагностику для виявлення схильностей до тієї чи іншої професії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як демобілізовані волиняни започатковують власний бізнес
20 липень, 2015, 09:32