Елеватори Агропромгрупи «Пан Курчак» готові приймати збіжжя нового врожаю*

Елеватори Агропромгрупи «Пан Курчак» готові приймати збіжжя нового врожаю*
Чотири сучасні елеваторні комплекси, які належить ТзОВ «Агротехніка», що входить в АПГ «Пан Курчак», вже нині готові приймати в аграріїв збіжжя на очистку, сушку та зберігання.

До нового сезону елеваторне господарство, яке розташоване у чотирьох районах Волинської області, ретельно підготували, розповів його керівник Ігор Мазур.

Так, елеватор у Турійську підсилили ще однією завальною ямою, яку збудували цьогоріч. Це потрібно для зручності клієнтів (аби не було простою важковагових машин) та збільшення потужностей із приймання зерна.

Тим часом на нововідкритому елеваторному комплексі у селі Чаруків Луцького району встановили додаткову очисну машину, яка робить збіжжя ще більш якісним, а отже дорожчим. Також цьогоріч тут вклали гроші в покращення інфраструктури елеваторного господарства.

Зокрема, аби аграріям було зручно транспортувати збіжжя на експорт, а це вигідно як для волинських сільгоспвиробників, так і української економіки, ввели в експлуатацію залізничний під'їзний шлях.

Загалом завантаження на залізничний транспорт на трьох елеваторах ТзОВ «Агротехніка» становить 1 000 тонн за добу, а це 15 вагонів. Окрім зручної перевалки, покращені умови й для дрібних фермерів, які на елеваторі можуть притримати новий урожай і дочекатися вигідної ціни на ринку, а вже тоді його продавати, акцентував Ігор
Мазур. Загалом потужності елеваторного господарства агропромгрупи - 100 тисяч тонн.

Нині тут вже приймають ячмінь нового врожаю, на черзі – ріпак. Між тим ті, хто вирішить у подальшому продати ріпак підприємству, отримає 100% знижку на послуги зберігання.

Водночас сучасна лабораторія із обладнанням від провідних європейських фірм гарантує якість і точність. Тим часом усі елеватори агропромгрупи готові у сезон працювати цілодобово

Довідково, на сьогодні ТзОВ «Агротехніка» має потужну мережу сучасних елеваторів у Волинській області (Турійськ, Локачі, Чаруків (ст.Несвіч), Мар’янівка), де приймають, очищують, сушать та зберігають збіжжя. До того ж з кожним роком тут розширюють елеваторні потужності.

Якщо в 2013 році на підприємстві висушували та зберігали менше 30 тисяч тонн збіжжя, то торік уже більше 75 тисяч тонн. Цьогорічні плани – прийняти майже 100 тисяч тонн та забезпечити «перевалку» 135 тисячам тонн зернових та олійних культур.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Елеватори Агропромгрупи «Пан Курчак» готові приймати збіжжя нового врожаю*
20 липень, 2015, 11:12