Волинські волонтери хочуть боротися із псевдогероями АТО

Волинські волонтери хочуть боротися із псевдогероями АТО
Волонтери з Волині обговорюють ідею створити базу непорядних військових.

Про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомила волонтер Оксана Добровольська, пише Вголос.

«Ні для кого не секрет, що, на жаль, поки одні хлопці героїчно воюють, інші в цей час просто ганблять українську армію. П’янки, обмани, крадіжки, розпродаж амуніції тощо. Моє чітке переконання: навіть якщо ти воював, це не дає тобі право поводитися в тилу, як бидло (вибачте за висловлювання).

Браві вояки, можете кидати в мене каміння, але людина має залишатися людиною. Я б сама пішла на фронт у перший же день, якби хтось глядів мою дитину. І повірте, чекати і допомагати зовсім не легше, ніж воювати... Прийшов час, коли виснажені всі, тому волонтери не зобов`язані надавати допомогу тільки тому, що ти у формі. А якщо ти у формі, то носи її гідно, а не ганьби, якщо пропив 1000 гривень, то не проси потім цю 1000 гривень у волонтерів.

Дуже прикро, коли допомогу отримують ті, хто її реально не заслужив, а відстежувати таку інформацію не так легко. Мені особисто набридло мовчки спостерігати. Крім того, я теж обпеклася на такому. А тепер по суті. Є ідея створити публічну Всеукраїнську базу отаких хероїв тилу і фронту, бо на фронті теж не все чисто. Можливо, десь така вже є? Надіюся, хоч тоді якось ситуація змінюватиметься на краще або принаймі волонтери будуть попереджені. Чи варто це робити і як краще це організувати?» – йдеться у зверненні волонтерки.

Користувачі соцмережі підтримали таку ідею, але зазначили, що боротися із псевдогероями доволі складно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бред сивої. кобили
Відповісти
Звичайно,потрібно це робити. Огидно дізнаватися, що деякі "бійці" після демобілізації продають амуніцію,яку їм купили волонтери. Причому не копійчані спальники або примуси, а дороге спорядження.Чому ж ти не передав його тому, хто змінив тебе на передовій, не врятував когось, як врятувало твоє життя волонтерське спорядження? Чи вже поверни його тим самим волонтерам. Так поступають справжні воїни. А галасливі гульбища з гучними вещаниями про свої "подвиги" влаштовують ті, хто насправді були далекі від реальних подій.
Ніхто не сперечається, психологічне навантаження, хлопці перенесли величезне. Але важливо зберегти в собі людину навіть після такої страшної війни. Ми ще пам'ятаємо хлопців з "афганським" синдромом, деякі живуть у тих подіях досі. "Донбаський" синдром буде не легше. Ми всі, вся громада, повинні ставитися до бійців з величезною повагою. Але і антигероїв теж потрібно знати в обличчя. Може, громадський осуд застереже когось від важких наслідків.
Відповісти
Звичайно,потрібно це робити. Огидно дізнаватися, що деякі бійці після демобілізації продають амуніцію,яку їм купили волонтери. Причому не копійчані спальники або примуси, а дороге спорядження.Чому ж ти не передав його тому, хто замінив тебе на передовій, не врятував когось, як врятувало твоє життя волонтерське спорядження? Чи вже поверни його тим самим волонтерам. Так поступають справжні воїни. А галасливі гульбища з гучними вещаниями про свої подвиги влаштовують ті, хто насправді були далекі від реальних подій.
Ніхто не сперечається, психологічне навантаження вони перенесли величезне. Але важливо зберегти в собі людину навіть після такої страшної війни. Ми ще пам пам'ятаємо хлопців з "афганським" синдромом, деякі живуть у тих подіях досі. "Донбаський" синдром буде не легше. Ми всі, вся громада, повинні ставитися до бійців з величезною повагою. Але і антигероїв теж потрібно знати в обличчя. Може, громадський осуд застереже когось від важких наслідків.
Відповісти
Нічоно не абсурд! Правильна думка. Я б її розширив на чиновників, волонтерів, ьіщнесменів, політиків. Якщо жид не дасть грошей на якусь гпомадську мету, то про уе розголосять на всю громаду і його заплююиь. Так і нам треба громадський контроль.
Відповісти
Останні новини
Волинські волонтери хочуть боротися із псевдогероями АТО
20 липень, 2015, 12:43