Понад дві тисячі волинян відключили від газу за борги

Понад дві тисячі волинян відключили від газу за борги
Станом на 1 липня волиняни боргують за спожитий природний газ 95 мільйонів гривень, що на 76% більше за аналогічний період минулого року. За несплату в області від газопостачання від’єднано понад 2 тисячі споживачів.

Про це пише прес-служба «Волиньгазу».

В області 31% споживачів накопичують борги більше, ніж 3 місяці поспіль. Найбільш скрутно доводиться споживачам, які використовують газ для опалення. У цій категорії найбільший відсоток боржників - 98%.

«Ріст заборгованості влітку – нетипове явище, тому що споживачі в міжопалювальний період завжди намагалися заплатити за спожитий в холодну пору газ. Та через високу ціну чимало споживачів виявилося неспроможними розрахуватися за комунальні послуги, тому треба поспішати з оформленням субсидій, щоб не залишитися без газу», - пояснив заступник голови правління з постачання та обліку газу ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Крім субсидії, виходом з непростої ситуації може бути угода з реструктуризації боргу. Для цього потрібно звернутися з абонентську службу газового господарства. Якщо споживач не вирішить проблему оплати енергоносія у зручний для себе спосіб, ПАТ «Волиньгаз» не матиме законного права продовжувати газопостачання.

Від початку року на Волині через борги відключено 2040 домоволодінь, з яких повторно приєднані уже 653. Відновлення газопостачання можливе лише після повного погашення боргу і компенсації збитків, пов’язаних з відключенням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ, борги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що Ви тішите людей субсидіями. Держава добре розрахувала скільки заробить на цьому. В кожній сім'ї є якісь нюанси чи обставини що не дають можливості оформити субсидію. Краще б зробили доступну платіжоспроможну ціну яку реально було б сплачувати і без субсидій а не 3.66 грн і 7.188грн.це абсурд. Поки ще літо люди якось тягнуть цей тягар а незабаром осінь і ми побачимо чим це все завершиться.
Відповісти
Це тільки початок ,а що буде в опалювальний сезон .
Відповісти
Останні новини
Понад дві тисячі волинян відключили від газу за борги
20 липень, 2015, 13:21