Феміда наклала арешт на будинок антиєвромайданівського судді. ВІДЕО

Феміда наклала арешт на будинок антиєвромайданівського судді. ВІДЕО
Апеляційний суд у Волинській області вдруге наклав арешт на будинок, де живе суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко, його дружина, суддя Волинського окружного суду Віра Смокович, та її матір також Віра Смокович.

Про це стало відомо у середу, 15 липня, на черговому судовому засіданні щодо розгляду позовної заяви власниці будинку Ольги Таран до Ковтуненка та його тещі, - інформує Громадське.Волинь.

А все через те, що Ольга Таран вважає, що її будинок продали тещі Ковтуненка незаконно. Кілька років тому Ольга Таран заклала свій приватний будинок як заставу за кредит. Згодом банк через невиплату нею заборгованості забрав будинок та продав на прилюдних торгах. Ольга Таран хотіла взяти участь у торгах та викупити будинок. Та, каже, там організатори торгів зробили усе, аби вона не могла брати в них участь, натомість, постаралися зробити так, щоб саме Ковтуненко через підставну особу, а саме власну тещу, купив цей будинок.

Ольга Таран судиться і з Ковтуненком, і з його тещею уже кілька років щодо визнання торгів незаконними. Двічі судову справу Вищий спеціалізований суд повертав на додатковий розгляд. Після другої касації, справа втретє потрапила до Апеляційного суду у Волинській області, де судді Людмила Матвійчук, Микола Русинчук та Людмила Мудренко ухвалили накласти арешт на нерухоме майно, а саме будинок, де проживаються судді та землю навколо нього. Окрім цього суд заборонив вчиняти будь-які юридичні дії щодо цього майна.

Сторона позивача заявила, що невідомим чином Ковтуненко або його родичі оформили право власності на будинок через приватного нотаріуса, поза тим, що будівля перебувала під арештом згідно рішення останнього суду. Ця дія має стати окремим предметом спору між сторонами.

Урешті обидві сторони судового спору подали клопотання про явку на судове засідання свідків (це учасники торгів та їх організатор), що поставити усі крапи над «і».

Наступного судового розгляду чекають 29-го липня о 10 годині дня.

Суддя Віталій Ковтуненко став відомий під час подій Євромайдану в Луцьку. Він ухвалював рішення про арешт і використання електронного браслету Майі Москвич, заборонив брати участь у масових заходах Сергію Григоренку та Володимиру Бондарю, оголосив про домашній арешт Миколі Собуцькому та Ігорю Гузю.

Нагадаємо, депутати винесли на сесію Луцької міської ради питання про неправомірне перебування Віталія Ковтуненка на посаді судді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Феміда наклала арешт на будинок антиєвромайданівського судді. ВІДЕО
20 липень, 2015, 16:13