Кращі інтернет-жарти про Євро-2012. ФОТО. ВІДЕО

Кращі інтернет-жарти про Євро-2012. ФОТО. ВІДЕО
Нинішній Чемпіонат Європи з футболу став в Україні приводом для суперечок і жартів ще до свого початку.

Видання Коментарі відібрало жарти, демотиватори й карикатури, породжені минулим футбольним турніром.

Тут подані найбільш пам'ятні приклади народної творчості.

Дарт Вейдер наступає

Один із приводів глузувати з'явився ще напередодні відкриття чемпіонату. Народився він в одному з міст, які приймали Євро, - Харкові - завдяки місцевій Державтоінспекції.

Напередодні Євро-2012 працівники ДАІ презентували нову парадну форму для мотоциклістів, які супроводжують автобуси з футбольними фанатами.



Невідомо, що спонукало керівників ДАІ замінювати звичну форму, але результат перевершив всі сподівання. Із нових мундирів не покепкував хіба що лінивий, а інтернет наповнили тематичні «фотожаби», у яких працівники харківського ДАІ з ким тільки не порівнювали: і з гусарами, і з жандармами, і - особливо - зі штурмовиками з «Зоряних воєн».



Не оминули своєю увагою мережеві жартівники і євронастрої загалом. Вони ясно дали зрозуміти, що багато сімей на період футбольних матчів втратять своїх «годувальників», а основою національного раціону буде пиво і те, що до пива.





Фанам на сміх

З відкриттям чемпіонату характер жартів змінився: під приціл дотепників все частіше почали потрапляти ігрові моменти. Оминути цю долю не вдалося, мабуть, нікому. Нарізка з відеотрансляцій і вдалі фотокадри стали стрімко обростати народними інтерпретаціями.



«Я знаю що це за штука». - «Але що нам пропонується з нею зробити?» - іронізує з голландських футболістів невідомий автор. Утім, як показує наступне фото, у португальських футболістів усе ще цікавіше...

«Зачекайте-но ... Що???»
«Зачекайте-но ... Що???»


Не залишила байдужими глядачів і буря, що вибухнула на самому початку матчу «Україна - Франція», через яку навіть довелося призупинити гру. Що, втім, так і не врятувало репутацію української збірної.

«Не зрозумів, я дивлюся матч« Україні - Франція  чи  Титанік?»
«Не зрозумів, я дивлюся матч« Україні - Франція чи Титанік?»


І знову Португалія. Виявляється, що у всьому винен Криштіану Роналду (на фото - у футболці «Манчестер Юнайтед»)



Збірна, яка не потрапила

Тріумфальний виліт з Чемпіонату збірної Росії після гри з Грецією породив безліч в'їдливих жартів. Більшою мірою глузують з російського бомбардира Олександра Кержакова, який кудись «не потрапив» - в літак, в басейн, у сміттєву урну...



Друге місце за сумнівною популярністю посідає гравець - капітан російської збірної Андрій Аршавін. Він розсердив уболівальників заявою про те, що чиїсь очікування - це абсолютно не його проблеми.

Втім, у народному фольклорі він часто йде в ногу з тим же Кержаковим: «Вирішив Аршавін втекти з Варшави у жіночій сукні, щоб не побили. Переодягнувся і захотів перевірити, чи не впізнають його на вулиці. Підходить до бабусі: «Бабцю, ти мене впізнаєш?» - «Впізнаю. Ти - Андрій Аршавін». - «Але ж як?» - «Я - Олександр Кержаков».



Ще один «улюбленець» публіки - Євген Коноплянка. На Євро-2012 він десять разів пробив повз ворота суперника і посів третє місце в антирейтингу Чемпіонату. Футболіст пропустив вперед лише вже згаданих Кержакова та Роналду.



Утім, до сумнівної слави Кержакова іншим гравцям турніру, мабуть, таки далеко. Ім'я російського бомбардира вже стає загальним і навіть збагатило англійську мову. Правда, у вигляді дієслова - Кержаков.

Так, журналіст британської The Guardian застосував його, щоб просто і точно описати промах Даніеле Де Россі, який не зумів влучити у ворота суперника з шести метрів під час чвертьфінального матчу «Англія - ​​Італія».
 

«Окуляри н-н-нада?»

Українська збірна теж відзначилася у народній творчості. Точніше, команда арбітрів, які судили матч, на чолі з головним суддею гри Віктором Кашшаї. Вони «не помітили» гол Марка Девіча у ворота англійської збірної.



Українці влучно прозвали подію «голом Шредінгера» - за аналогією із відомим гіпотетичним котом, який і живий, і мертвий одночасно. А дехто навіть надрукував собі футболки «Секта Свідки Гола на 63 хвилині 19.06.12».

Утім, у цієї історії є і позитивна сторона: помилка суддів та суперечки, що виникли навколо неї, врятували команду від можливого фанатського гніву. Вони перетворили футболістів зі спортивних лузерів у загальнонаціональних героїв.



Фан-зони: буйних пропонувати. І побільше

Як би Чемпіонат не критикували, але Євро-2012 привезло в Україну фестиваль, про який середньостатистичному українцю залишалося тільки мріяти.

Благо, вболівальники всіх країн змагалися в химерності нарядів і шаленості, яку в звичайному житті може собі дозволити далеко не кожен.

Напис на прапорі: «Зі мною все ОК, мамочка :)»
Напис на прапорі: «Зі мною все ОК, мамочка :)»


А для декого турнір був не у дружбі, а у службі... Утім, і в дружбі також. Коли б ще іноземний вболівальник міг приглушити молотком польського поліцейського?
 

 
Харківським правоохоронцям пощастило більше: голландські вболівальники їх буквально на руках носили. А деяких навіть на шиї. Що про таку «роботу» сказало потім міліціонерам начальство - невідомо.



Власне, табори шведських фанатів у Києві та голландських у Харкові були, мабуть, найбільш фестивальними складовими української частини турніру.

Гості з Нідерландів буквально розворушили сонний Харків, змусивши місцевих дотепників глузувати: «Ось так несподівано Міша і Геша («біло-сині» губернатор Михайло Добкін і мер Геннадій Кернес) отримали в місті помаранчевий шабаш».
 
 

 
Утім, столиці теж нудьгувати не довелося. Багатьох абсолютно зачарували веселі та позитивні шведські уболівальники.

Потім на зміну їм прийшли гучні та місцями буйні англійці. Вони частково розгромили колишній шведський сектор у фан-зоні на Хрещатику. Та все ж, деяким з них теж залишиться, що згадати про київську гостинність.



Між тим, Євро потихеньку підійшло до кінця: фінальний свисток пролунав, залишилася лише церемонія закриття.

Багато хто, пам'ятаючи два роки посиленого «очікування Євро», вже задаються питанням: а чи є життя після цього самого Євро? І очікування, варто визнати, надто апокаліптичні. Причому як в України, так і у партнера по турніру Польщі.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
i am ok mammy :))))
Відповісти
Останні новини
Кращі інтернет-жарти про Євро-2012. ФОТО. ВІДЕО
03 липень, 2012, 12:03