Журналіст «ВолиньPost» проведе екскурсію Луцьком

Журналіст «ВолиньPost» проведе екскурсію Луцьком
Оприлюднили графік екскурсій на липень, що відбудуться у Луцьку в рамках проекту «Екскурсоводи у відпустці».

Про це стало відомо з повідомлення КП «Центр туристичної інформації та послуг».

Нагадаємо, відомі лучани щотижня проводять безкоштовні тематичні екскурсії містом.

У липні роль гідів виконають журналіст та дослідник історії Луцька Олександр Котис, режисер аматорської кіностудії «Волинь» Борис Ревенко, директор музею Хрестовоздвиженського братства Андрій Бондарчук та завідувач музею Лесі Українки Волинського національного університету Тетяна Данилюк-Терещук.

6 липня журналіст інтернет-видання «ВолиньPost» Олександр Котис розповість усім бажаючим про долю луцьких євреїв, покаже місця їхнього компактного проживання у довоєнний період та розповість про той слід, який вони залишили у історії та культурі міста.

13 липня завдяки режисерові Борисові Ревенку можна буде поглянути на Луцьк у об’єктиві як професійних режисерів, так і аматорів.

Екскурсанти відвідають музей Волинської державної телерадіокомпанії та музей історії кінематографії та фотомистецтва Волині.

Зокрема в останньому Борис Ревенко розповість про видатного вихованця кіностудії «Волинь», режисера Олеся Саніна. Екскурсію завершить перегляд короткометражної кінострічки Олеся Саніна «Ключі від міста».

20 липня охочі зможуть ознайомитись із історією Луцького Хрестовоздвиженського братства та побувати у єдиному в Україні музеї братської організації. Екскурсоводом стане його директор Андрій Бондарчук.

Липневий цикл екскурсій завершуватиметься 27 липня дослідженням перебування Лесі Українки в місті. Вона розпочнеться у музеї Лесі Українки Волинського національного університету (пр. Волі, 13).

Продовжиться екскурсія прогулянкою однойменною вулицею, а також вуличками Старого міста, оглядом «Лесиного ясена» та вітальні у будинку Косачів.

Із долею поетеси познайомить завідувач університетського музею Тетяна Данилюк-Терещук.

Екскурсії розпочинаються щоп’ятниці о 18:00 біля скверу «Зоряний» (вул. Лесі Українки, 24). Місце зустрічі може змінюватись відповідно до тематики екскурсії.

Дізнатися більше про проект «Екскурсоводи у відпустці» можна сторінці у Facebook: http://www.facebook.com/VisitLutskcom/

Організаторами проекту є КП «Центр туристичної інформації та послуг» та управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради.

ГРАФІК ЕКСКУРСІЙ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Банер ПР потрібно розмістити на фоні обдертої з виросшими на цоколі березами будівлі Динамо.Екскурсоводи хренові....
Відповісти
Останні новини
Журналіст «ВолиньPost» проведе екскурсію Луцьком
03 липень, 2012, 11:08