На Волині - пік лісових пожеж

На Волині - пік лісових пожеж
Цього року в лісах гасили вже 53 пожежі, а за порушення правил пожежної безпеки склали 183 протоколи.

Про це в коментарі Волинському інформаційному порталові розповів заступник начальника Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Сергій Шеремета.

За словами посадовця, найбільше пожеж виникає в період збору ягід і грибів. Причини – необережне поводження місцевого населення з вогнем. Інколи для спалаху вогню вистачає лише кинутого в суху траву недопалку.

Загалом протягом поточного року в лісах гасили 53 пожежі. До ліквідації восьми з них залучали пожежні автомобілі ДСНС. Загалом усі пожежі були вчасно виявлені, локалізовані і погашені.

Окрім того, працівники державної лісової охорони склали 183 протоколи на громадян за порушення правил пожежної безпеки в лісах. Щоправда, сума штрафу становить лише від 17 до 51 гривні.

Аби відпочивальники не спричиняли пожеж, у лісах облаштовують рекреаційні зони. Поблизу автомобільних шляхів таких в області нараховується 88. Там є альтанки, передбачені місця для розпалу багаття, спеціальний куточок із інформаційними матеріалами про рослини, тварин, що мешкають у тих лісах, а також правила пожежної безпеки.

Облаштовують зони і в лісових масивах, у місцях, які цікаві для відпочинку. Зазвичай, біля якоїсь водойми.

Сергій Шеремета зазначив, що за відпочинок у таких зонах платити не потрібно. Все, що вимагається від відпочивальників – прибрати за собою сміття і вкинути його у смітник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.