Стихійна торгівля: думка лучан. ВІДЕО

Стихійна торгівля: думка лучан. ВІДЕО
Нещодавно в центрі Луцька розігнали стихійний ринок квітів.

А як лучани ставляться до стихійної торгівлі, ми дізналися на вулицях нашого міста.

Чому люди змушені торгувати на асфальті, та як виправити цю ситуацію, дивіться на відео.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і куди його погнали ? на попередне місце???
Відповісти
Стихійна торгівля це уникнення оподаткування , забрудення прилеглих територій , сморід , блокування вулиць та потенційна небезпека поширення інфекційних хворобоб. В 21 столітті такі питання взагалі недоречні! Ви ще проведіть опитування як ви ставитися до дизентерії чи спільного користування однією зубною щіткою на всю сім'ю .
Відповісти
Піди в село, поживи там хоча б пару місяців в тих умовах і на ті доходи, які отримують селяни, і тоді подивимось на твої коментарі. На сьогодні неорганізована торгівля - це не лише спосіб заробити якусь копійку знедоленим селянам. Це ще й спосіб вижити знедоленим міщанам. Один з цивілізованих способів вирішення проблеми - зробити символічну плату за місце на базарі. Можна також облаштувати спеціальні МАФи у місцях, де такі стихійні базарчики виникають, і пускати туди виключно людей з села, а не перекупщиків. Для контролю можна підключити громаду. А просто "держать и не пущать" не вийде. Зрештою, це, якщо хочете, яастина нашої культури. Знаю, що багато європейців, побачивши і зрозумівши, що це таке, жалкують, що у них усе занадто "зацівілізовано" і купити натурпродукт практично не можливо.
Відповісти
Для такої торгівлі мають бути спеціально виділені місця причом на околицях міста і нехай там селяни разом з мішанами поповнюють свій бюджет.Непотрібно перетворювати обласний центр в смердючу провінцию.За кордоном всі стихійні ринки винесені за межі міста,і незаважають городянам жити.Ще якби хтось виніс отой центральний ринок пугачовський там неможливо не пройти та непроїхати!Скільки можна терпіти горожанам цей безпридел Луцької міської ради!!!
Відповісти
Шановний, а Ви особисто коли на ринку були???Я от щойно заходила і знаєте що? Там таких як Ви- з біленькими ручками у біленьких випрасуваних штаньцях і старих пані із рожевими губами в капелюшках відсотків 99. І знаєте, щось не дуже брезгують у тих жіночок із порепаними чорними руками купувати молочку, городину, ягоди іт.д. Я не прихильниця торгівлі з асфальту, але що робити коли місць, відведених для торгівлі, недостатньо? І міська влада нічого не робить щоб якось виправити ситуацію. Все що вона може то муніципалв з палами послати щоб тих нещасних жінок з тяжезними торбами прогнати. Нема діалогу, нема рішень прийнятних для обох сторін, немає взагалі нічого . І ще одне: далеко не всі можуть дозволити собі купувати до прикладу помідори у сільпо по 20, як на ринку вони по 8-9 грн. І справа тут не в санітарії, а в елементарному - треба якось виживати.
Відповісти
Місця достатньо просто за нього потрібно заплатити 7 грн, а люди жмуться ...
Відповісти
Головна думка лучан, да і всіх українців: "Ми хочемо жити в Європі, але щоб особисто нас закони і порядок не стосувалися". При чому у відповідь одні і ті самі відмазки "ну а як жити"? "всі так роблять" і т.д.
Відповісти
Ви просто моральні уроди!!! Люди отримують пенсію по 1000 грн, не мають роботи і ви придурки не даєте людям заробити копійки на хліб! Ганьба Пороху!!!
Відповісти
Ну то нехай сядуть в тебе під вікном і нас...ть там!!! Розумні "Єуропейці" які!:)
Відповісти
Бабуся приїде з села заробити хоче, а з неї ще податок деруть коли пенсія 1000 грн. ... зробіть безкоштовні лотки для пенсіонерів хоча б... а то розганяють тих хто не може хабаря дати
Відповісти
На базарі в установлених місцях будь ласка, а не де попало!!! Що за люди епрст?!
Відповісти
ВСЕ ПРОСТО ЗРОБЫТЬ ПЕНСІЮ ХОТЬБИ ПО 500ДОЛ І НЕ НАЙДЕШ ЖОДНОГО СТИХІЙНОГО ПРОДАВЦЯ !!!!!!!!!!! ГГГГГГГГГГ!
Відповісти
а стихійного баригу міняйла знайдеш?
Відповісти
А коли розженуть те збіговисько, що навпроти Там-Таму як на Варшавку йти?! Зранку підїзджає бус, а то і два у 7.15 і люди не слав'янської зовнішності вигружають ящики і садять на торгівлю наших жінок! Податки платять???!!! Чи хтось добре кришує?!
Відповісти
людями не слов'янської зовнішності все проплачено
Відповісти
Роботодавці! Якщо Вам заважають прості бідні люди які щоб вижити змушені продавати власну вирощену продукцію, підніміть заробітні плати своїх працівників, поділіться з ближнім! А то одні жирують мають надприбутки,а своїм працівникам мінімалку платять. Як вижити? Сьогодні все платне: освіта, медицина, а ціни????На той світ з собою нічого не візьмете, майте совість!
Відповісти
А ще ідуть в якусь Європу. Ціни шалені а зарплати"європейські".Всі хочуть добре жити, а мінятись ніхто не бажає. Тому в нас стільки бідних людей які змушені так торгувати щоб вижити.
Відповісти
Якби була влада нормальна то і люди не мучились!!! А так забирають все собі, а ті люди які нічого не мають то влада і так все забирає ще більше!!! Шкода тих людей до яких ставляться як до собак якихось, а вони стараються з шкури зі своєі лізуть аби щось заробити для себе та своіх дітей!!!
Відповісти
У більшості така реакція на дану тему мене дивує...
У нас стихійні ринки існують Бог зна скільки років і століть.. і тільки зараз "інтелегентний " люд зрозумів що то все його гнобить???? заважає його пересуваню? а чого Ви там ходите? я там думаю щоб підійти до тієї самої бабушки яка приїхала з села і щось купити... Чи я помиляюся???
Відповісти
тож всі в еаропу хотіли, а там торгівлі такої нема, або люди тупі читати не хочуть, або барани стадо не зрозуміло чому скакали на майданові
Відповісти
Лучше бы валютчиков разгоняли, а не цветочников. Или с валютчиками слабо бороться?
Відповісти
Не дочекамося ,коли введуть безвізовий режим :кіоски з ковбасою-біля Брандербурських воріт ,секонд-хенд на Єлисейських полях ,міняли-у Вавелі,на автобанах -депутатські кіоски.А "Карабас-Барабас"- біля НАТО.Кірдик Європі.Правда,вуйку!
Відповісти
Іване, +100%! Браво! Хоча квіткові базарчики могли б бути - це красиво! Зручно було придбати квіти для будь-якої оказії та у будь-який час доби, та і на будь-який гаманець. Іноді підходила просто помилуватися квітами, або купувала собі букетик для підняття настрою. Єдине - слід було б подбати про естетику торгівельних місць, бо ті намети і парасольки створювали враження циганського табору.
Відповісти