Україну чекає дефолт?

Україну чекає дефолт?
Експерти вважають, що дефолт очікує країну вже 24 липня.

Про це повідомляє ZN.UA із посиланням на Financial Times.

Київ домагається списання 40% боргів з цінних паперів на суму 15 мільярдів доларів, щоб скоротити боргове навантаження на свою виснажену економіку. Але група з чотирьох кредиторів на чолі з американською компанією Franklin Templeton, в руках яких зосереджені бонди України на 9 мільярдів доларів, відмовляються робити будь-які списання. Натомість вони пропонують Києву відстрочку виплат.

Поряд з цим, Україна змогла виплатити Росії 75 мільйонів доларів з цінних паперів та домовитися про відстрочення виплат з деякими іншими кредиторами. Однак в Goldman Sachs попереджають, що дефолт «швидше за все» відбудеться ще в липні, оскільки 24 липня Україна має погасити 120 мільйонів доларів боргових зобов'язань за урядовим бондами.

Згідно з домовленостями з МВФ, Київ повинен заощадити більше $ 15 млрд за 4 роки, в тому числі в нинішньому році — $ 5,2 млрд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"болт" вже давно...
Відповісти
А хто ж ту економіку так виснажив? Певно АТО?
Відповісти
поясніть простим людям - що таке дефолт, чим він загрожує персічним українцям, а не наганяйте паніку, візьміть консультацію у грамотного економіста (хіба в Луцьку таких нема?) - бо знову усі побіжать в обмінники
Відповісти
Всі кого цікавить що таке дефолт, не пошкодуйте 20 хв аби переглянути це відео. Доступне і зрозуміле пояснення від економіста - https://www.youtube.com/watch?v=gmghA8SQ9i4
Відповісти