Волинські митники вилучили цигарок на суму більше двох з половиною мільйонів гривень

Волинські митники вилучили цигарок на суму більше двох з половиною мільйонів гривень
З початку року волинські митники склали 448 протоколів про порушення митних правил, предметом порушення яких були цигарки.

Загальна вартість вилучених тютюнових виробів складає 2,6 мільйони гривень, - інформує Волинська митниця ДФС.

«Щоб запобігти нелегальному переміщенню цигарок через кордон між працівниками митниці України та Польщі налагоджено ефективний обмін інформацією та вдосконалюється процедура звірки баз даних щодо переміщення вантажів», - зазначає в.о.начальника Волинської митниці ДФС Дмитро Якобчук.

Водночас, як повідомив Дмитро Михайлович, для чималої кількості жителів прикордонних регіонів уже звичною практикою стало переміщувати партії цигаркової контрабанди серед особистих речей.

«Законодавство Республіки Польща дозволяє кожному громадянину цілком легально перевезти 2 пачки цигарок, чого достатньо для власних потреб. Отож, закликаю наших громадян дотримуватися норм європейського права. З порушниками чинного законодавства ми розпочали тотальну боротьбу. Отож, просимо громадян зважати на законодавчі вимоги та не порушувати закон», - наголошує в.о. начальника Волинської митниці ДФС Дмитро Якобчук.

Як свідчить митна аналітика, у 2015 році серед порушників митного законодавства, зокрема в частині незаконного переміщення тютюнових виробів в зоні діяльності Волинської митниці ДФС - 392 громадянина України, 52 громадянина Польщі та по кілька громадян з Литви та Вірменії.

Довідково: відповідно до закону Республіки Польща  від 12 грудня 2013 року «Про іноземців» (Ustawa z dnia 12 grudnia 2013 r. O cudzoziemcach) особам, котрі ввозитимуть нелегально цигарки до Польщі, можуть заборонити в’їзд до сусідньої держави та  країн-членів ЄС строком від одного до п’яти років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: митниця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Клонувати Москаля і на Волинь головою ОДА. Поляки курити кинуть.
Відповісти
А бурштин то по 200 кіль пропускають? вчора в автобусі везли в Ягодині
Відповісти