Села навколо Луцька спробують переконати приєднатися

Села навколо Луцька спробують переконати приєднатися
Жодне прилуцьке село наразі не виявило бажання у рамках територіальної реформи об’єднатися з містом, навіть якщо це обласний центр Волині.

Ці села доволі багаті, з гарною інфраструктурою, і практично тут вже зайняті всі землі, пише День.

Свого часу міська влада через вайлуватість втратила землі, які могли б бути резервом для розвитку. Тож село Липини межує просто з міською вулицею, по якій їздять тролейбуси... Проте резерви для розвитку міста ще є, і одним із них є землі Жидичинської сільської ради.

Тому у разі приєднання місто пообіцяло значне покращення сільської інфраструктури. Про це говорили заступники луцького міського голови на зустрічі з жидичинським сільським головою і депутатами.

Якщо мешканці Жидичина, Кульчина і Липлян погодяться на об’єднання з Луцьком, місто обіцяє зробити асфальтовану дорогу до Липлян (3,5 км), довести Жидичинський фельдшерсько-акушерський пункт до стандартів міста, наповнивши його сучасною діагностичною та лікувальною технікою і зробивши не гіршим, ніж у місті, зробити централізовану каналізацію в селі Жидичин, відкрити в Жидичині філію Центру надання адмінпослуг, де селяни зможуть отримувати дозволи, довідки та інші документи і не їхати у Луцьк, скоригувати маршрут приміських автобусів, який проходить через Кульчин, Жидичин і Липляни таким чином, щоб вони їхали через центр міста.

Прагнення об’єднатися з селами пояснюють тим, що місто мусить мати перспективу для розвитку, бо треба будувати і житло, і супермаркети, і розвивати виробництво. Вільні ділянки, які є, за нинішніх темпів розвитку забудують за п’ять-сім років.

«Ми ж хочемо, щоб місто росло, а молоді лучани мали де жити, щоб сюди надходили інвестиції, приїздили висококласні спеціалісти і мали можливість жити і працювати. На землях запасу можна будувати технопарки, гіпермаркети на зразок «Епіцентру», великі заводи, де працюватимуть люди. І люди здобудуть багато переваг. Згідно з бюджетними реформами, гроші «йтимуть за людиною». Тобто об’єднана територіальна громада претендуватиме на більшу медичну й освітню субвенцію», – каже секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко.

Цієї суботи у Жидичині організовують загальний збір, на який вмовляти селян щодо приєднання приїде луцький міський голова Микола Романюк. Як сказав Сергій Григоренко, навіть у разі позитивного рішення селян реальне об’єднання може статися не раніше осені 2017 року, доки буде проходження всіх необхідних процедур. Утім, якщо жидичинці таки погодяться на об’єднання з обласним центром, мерія обіцяє пролобіювати надходження на 2016 рік мільйона гривень із держбюджету для Жидичинської сільської ради.

Наталія МАЛІМОН, День

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
повинно розвиватися... Альо, а для чого?
Відповісти
розвитку Буратіни)))
Відповісти
Ти тупий???, тоді тобі треба лікуватися
Відповісти
Я живу в Жидичині і до Луцька приєднуватися не хочу. Бо потім поставлять заводи чи зроблять промислову зону і дихай тією "радістю". А з часом скажуть, що навіщо вам школа і садок, возіть дітей в місто. А ці будівлі розпродадуть за безцінь своїм дітям. Крім того, проведуть центральну каналізацію до школи і скажуть що обіцянку виконали. А як Романюк чи його діти поклали око на землі Жидичина, то хай куплять в села за ринковою ціною, а за виручені кошти ми самі проведемо і каналізацію і дороги....
Відповісти
правильно кажете, куплять землю за безцінь а обіцянок своїх не виконають... он в Луцьку одні нічні клуби, бари і магазини, а де обіцяні заводи, школи, дитсадки?
Відповісти
Якщо будуються нічні клуби, бари і магазини, значить на їх послуги і продукцію є попит, якщо не будуються - заводити попиту немає. така ринкова економіка, а причому тут влада?
Відповісти
Прагнення об’єднатися з селами пояснюють тим, що місто мусить мати перспективу для розвитку, бо треба будувати і житло, і супермаркети, і розвивати виробництво.
-не бачу проблеми будувати житло і розвивати виробництва в приміських селах
Відповісти
Повністю погоджуюся з Вами.Нічого і нікому не заважало побудувати Епіцентр в СЕЛІ ЛИПИНИ.
Відповісти
це все робиться для того щоб добудувати дев’ятиповерхівку у Зміїнці, заиовником будівництва є прокуратура Волинської області, будувати у селаї більше 2-х поверхів не можна ось і вихлдить "Якщо гора не йде до Магомета , то Магомет іде до гори" Люди нас дюрять!
Відповісти
Де таке написано, що не можна будувати вище 2-х поверхіву селах?
Відповісти
Обіцянка-цяцянка,а дурному радість.Жидичани,не йміть віри.
Відповісти
Сам не гам - і другому не дам!
Відповісти
Останні новини
Села навколо Луцька спробують переконати приєднатися
22 липень, 2015, 17:39