Кияни протестують проти будівництва житла замість військової частини СБУ. ВІДЕО

Кияни протестують проти будівництва житла замість військової частини СБУ. ВІДЕО
Будівництво на території столичної військової частини, яка належить СБУ, викликало хвилю протесту мешканців сусідніх будинків. Люди не згодні з тим, що об'єкт зносять під час війни, а нові висотки стоятимуть впритул до Голосіївського національного парку.

Пише ТСН.

На місці частини планують звести житловий комплекс із трьох багатоповерхівок, паркінг і крамниці. Частину квартир мають передати працівникам СБУ. Активісти наводять цифри: 329 з 1691. Кажуть, цього замало.

Люди подумують блокувати будівництво, виставити охорону та домогтися зустрічі з керівництвом спецслужби. Аби прояснити ситуацію та отримати гарантії як щодо житла, так і збереження парку.

У СБУ тим часом занепокоєну громаду просять про розуміння. Кажуть, військовою частиною ця споруда не є вже 15 років. А багатоповерхівки будуть не елітним, а соціальним житлом.

"Ці квартири будуються для учасників АТО, в тому числі СБУ, для сімей загиблих, а також для тих, хто потребує покращення житлових умов", - розповіла речниця СБУ Олена Гітлянська.

Питання забудов постійно виникає у столиці з різним ступенем гостроти. Конфлікти довкола цього вирішуються по-різному. Нещодавно суд дозволив екс-регіоналу забудувати 16 гектарів столичної Оболоні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кияни протестують проти будівництва житла замість військової частини СБУ. ВІДЕО
24 липень, 2015, 06:20